Legendarni Švajcarac pred MEČ ODLUKE: Moja krv je POLU SRPSKA, POLU ŠPANSKA!

Autor:

Sport

02.12.2022

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivi koreni čuvenog defanzivca.

Legendarni Švajcarac pred MEČ ODLUKE: Moja krv je POLU SRPSKA, POLU ŠPANSKA!

Foto: Starsport

Filip Senderos

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20 časova igra meč odluke na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Protivnik će biti Švajcarska, a našem nacionalnom timu odgovara samo pobeda kako bi imali šanse da odemo u osminu finala.

Euforija oko utakmice je ogromna, a "Orlovi" u odličnom raspoloženju dočekuju utakmicu što se videlo na poslednjim treninzima pred meč. Kao što kod nas vlada euforija, nešto slično dešava se i u Švajcarskoj.

Jedna od legendi švajcarskog fudbala i njihovog nacionalnog tima, čuveni Filip Senderos, dao je zanimljivu najavu predstojeće utakmice:

Republika

Foto: Starsport

Filip Senderos u dresu Švajcarske

 

Reprezentacija danas ima mnogo više brzine i kontrole nego što smo mi imali. Biće to "vruća" utakmica - istakao je Senderos za lokalne medije, pa odgovario na pianje o srpskim korenima. Naime, on je po ocu Španac, a po majci Srbin. Tokom karijere nastupao je za selekciju Švajcarske.

- Tako je kako je, moja krv je polu srpska, polu španska, ali, ja sam Švajcarac. Moja majka je odrasla u Argentini, i tamo imam rođake.

Njega pred utakmicu protiv Srbije najviše brine zdravstveno stanje reprezentacije Švajcarske:

-  Na takmičenjima poput ovog, potrebni su ti svi igrači, svi spremni. Moraš da iskoristiš ovu veliku pozornicu. Ovo je velika prilika svima da se pokažu. Ovo je veliki momenat za švajcarski fudbal. Igrači uvek moraju da budu svesni da je ovo Svetsko prvenstvo i najveći momenat u njihovim karijerama. Ova pozornica piše istoriju koju ljudi pamte godinama - zaključio je Senderos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading