TADIĆ I SERGEJ OPTIMISTI PRED ŠVAJCARSKU: Idemo na pobedu i plasman u osminu finala!

Autor:

Sport

29.11.2022

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaleri govorili su pred meč godine.

TADIĆ I SERGEJ OPTIMISTI PRED ŠVAJCARSKU: Idemo na pobedu i plasman u osminu finala!

Foto: Republika.Rs/ Dražen Ostojić

Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da stigne do pobede ni u drugom meču Svetskog prvenstva u Kataru.

Republika
 

"Orlovi" su odigrali tek 3:3 sa Kamerunom i pored toga što su imali dva gola prednosti.

Dan posle ove utakmice medijima su se obratili kapiten Dušan Tadić i vezista Sergej Milinković-Savić. 

Kapiten se prvo dotakao meča protiv Švajcarske od pre četiri godine:

- Pre četiri godine je bio veliki pritisak, hajde da se fokusiramo na fudbal - ko je bolji nek ide dalje - istakao je Tadić, a Sergej se nadovezao:

-  Bio je veliki pritisak prošlu utakmicu, ali to ne treba da utiče na nas. Moramo da uđemo maksimalno ozbiljno i da pobedimo. Ne gledamo unazad i šta je bilo pre.

Dotakli su se "Orlovi" i potencijalnih provokacija Đerdana Šaćirija i Granita Džake:

Ne mislim da će biti toliko emocionalna utakmica, protivnik je Švajcarska - mi gledamo sebe, hoćemo da igramo hrabro i snažno i idemo na tri boda - kratko je odgovorio Sergej ne pričajući o provokacijama, jasno je o kojima se radi s obzirom na prethodni duel na Svetskom prvenstvu.

Republika

Foto: Starsport

Sergej Milinković-Savić

 

- Samopouzdanje nam daje ovih godinu i po dana koliko smo zajedno sa selektorom Stojkovićem, igrali smo dobar fudbal, pobeđivali smo utakmice, i kada nismo pobeđivali igrali smo dobro, sjajna je atmosfera među igračima, nikad nije bila bolja među igračima i veliko je zajedništvo među igračima, to nam daje samopozdanje - istakao je Tadić.

Otkrili su naši reprezentativci i da bi oberučke prihvatili da im je neko pre turnira dao priliku da u poslednjem meču grupne faze odlučuju o svojoj sudbini:

Veliki je to put od prvog okupljanja i od prvog dana smo želeli da se kvalifikujemo. Znali smo da će sve zavisiti od poslednje utakmice - rekao je Sergej.

- Sa obe ruke bismo prihvatili da odlučujemo protiv Švajcarske - dodao je Tadić.

Osećaj posle Kameruna nije bio idealan:

Sigurno da nije najprijatnije kada se ispusti 3:1, hoćeš da pobediš i na treningu. Nismo zadovoljni, ali bilo je dobrih stvari i stvorili smo dovoljno kolosalnih šansi. One što smo primili, ne treba da se dešavaju - rekao je Tadić i rekao da su svi čekali utakmicu Brazila i Švajcarske.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić

 

Sergej Milinković-Savić imao je sjajnu priliku pri rezultatu 3:1, te je objasnio zbog čega je pokušao da lobuje golmana Kameruna:

I da je bilo 0:0 - isto bih uradio. Tako je padala lopta i mislio sam da će me stići. Nije to pad koncentracije, nije da sam pokušavao da radim nešto što nije realno - rekao je Sergej.

- Bitno je kako smo igrali, slično je bilo kao protiv Iraca kada je bilo 1:1, pa u Lisabonu moramo do pobede - dodao je Dušan Tadić.

Pričao je Tadić i zbog čega su "Orlovi" išli da postignu četvrti gol umesto da se povuku i brane 3:1:

Jednostavno, protivnik je počeo da igra drugi sistem i ostajali su drugi igrači u napadu. U tim situacijama ne možeš više sa loptom, nego moraš ka golu. Mogli smo da damo četvrti gol. Nismo uspeli, a morali smo... Jednostavno, moramo bolje da se organizujemo kada napadamo. Da imamo kontrolu toga kako stojimo, kada su se oni kockali. Između nas na terenu mora da bude mnogo bolja komunikacija - rekao je Tadić.

Otkrio je Tadić i kako je pratio utakmicu protiv Brazila:

Otišao sam u sobu i zatvorio sam se, onako gledao sam utakmicu i bukvalno se čuje par sekundi ranije. Čujem kako postižu pogodak i tu je bila jedna lopta samo da niej Švajcarska dala gol. Posle toga ofsajd, tu je bilo razočaranja, a nakon toga radost. Sve sada zavisi od nje. Radovali smo se svi. Atmosfera nikad nije bila ovako dobra i zdrava i stvarno mi je čast i zadovoljstvo biti deo ove reprezentacije - da se držimo zajedno i to je to - rekao je Tadić.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić

 

Sergej Milinković-Savić govorio je i o povredi zgloba, te je istakao da je spreman za naredna iskušenja.

Govorilo se i o igri veznog reda u dosadašnjem toku prvenstva.

- Vezni red je uglavnom srce ekipe i trudimo se da damo maksimum. Protiv Brazila nije ispalo kako smo želeli, a protiv Kameruna smo zadovoljni. Što se tiče veznog reda ide u dobrom pravcu i u narednoj utakmici moramo još viši nivo i želju da odradimo sve kako treba - rekao je Sergej.

- Prva utakmica protiv Brazila - bilo je puno defanzivnih obaveza. Imali smo dobrih akcija, moglo je da bude bolja komunikacija kada napadamo. Pričali smo između sebe da moramo malo više da pričamo - dodao je Tadić.

Što se tiče kadrovske situacije, Pavlović je na snimaju i sve ide u dobrom pravcu, poručio je portparol FSS.

Tadić je govorio i o igri sa dva napadača:

- Ne bih se složio da nismo mnogo pokazali... Postigli smo tri gola protiv Kameruna, stvorili dosta šansi, bilo je dobrih stvari i trebalo je da pobedimo. Što se tiče same postavke, naravno da je dobro kada imaš dva napadača i isto tako možeš da budeš opasan i sa dve desetke. Zavisi od utakmice i postavke protivničkog tima.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi

 

Pohvalio je kapiten i svoje saigrače, Filipa Kostića i Aleksandra Mitrovića:

- Mitrović i Kostić su već godinama najbitniji igrači reprezentacije, pripremili su se jer nisu trenirali dugo sa ekipom, a onda upali u utakmice i svaka im čast na tome. Dobro su odradili prethodni meč.

Govorio je Tadić i o sastanku posle meča protiv Kameruna:

Pričali smo posle utakmice i nadamo se da će sve doći u naše ruke. Stalno smo zajedno, pričamo i pokušavamo da budemo bolji. Samo treba da se stisnemo, sve je u našim rukama i da odigramo najbolje što možemo i donesemo Srbiji pobedu - rekao je Tadić, a Sergej je istakao da će biti pravi protiv Švajcarske.

- Možete da očekujete pravog Sergeja na sredini terena, znamo kako je važna utakmica - istakao je SMS.

Dotakao se kapiten Dušan Tadić i sumnjivih priča koje su kružile u javnosti.

- Nikad bolja atmosfera nije bila između igrača. Jako dobar je miks između igrača, to je jako pozitivno i to je to. Nema nikakvih problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading