KLJUČNA ODLUKA ZA SRBIJU: Novi Feliks Brih - poznato ko će biti na centru u najbitnijem meču Mundijala?

Autor:

Sport

28.11.2022

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve oči biće uprte u odluku FIFE.

KLJUČNA ODLUKA ZA SRBIJU: Novi Feliks Brih - poznato ko će biti na centru u najbitnijem meču Mundijala?

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije i Švajcarske odigraće 2. decembra verovatno odlučujući meč koji će odlučiti ko će iz grupe G, uz selekciju Brazila, proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Deveti dan Mundijala u Kataru možete pratiti ovde.

Srbiju dalje vodi pobeda, i to pod uslovom da Kamerun ne savlada Brazil, a sve kalkulacije možete pročitati u posebnoj vesti.

Foto: Tanjug/AP

Srbiju samo pobeda vodi u drugu fazu Mundijala

I dok se Srbi bave kalkulacijama, još jedna vrlo bitna stvar je koji arbitar će se naći na centru u meču koji je na programu u petak od 20 časova. Ipak, čini se da će se u opticaju krovne fudbalske organizacije naći samo nekoliko sudija.

Naime, FIFA izbegava da evropski sudija bude arbitar meča u kom je akter jedna evropska selekcija, ali vrlo često praktikuje da upravo arbitar iz Evrope deli pravdu na meču koji igraju dve selekcije sa ovog kontintenta. Kada se na to doda da i najbolje sudije upravo dolaze sa "Starog kontinenta", jasno je da se u petak na centru očekuje elitni evropski sudija.

Već je poznato da će Turpan, Lahoz i Slavko Vinčić sutra suditi svoje mečeve trećeg kola, pa je konkurencija pala na nekoliko imena. Naravno, ističu se Danijele Orsato, godinama jedan od najboljih evropskih sudija, a tu je i Entoni Tejlor, kom FIFA takođe vrlo često poverava derbije. U izboru su još i Mađar Kovač, kao i Poljak Marčinjak, ali je malo verovatno da će FIFA preskočiti Orsata ili Tejlora za ovaj izuzetno bitan meč na Mundijalu.

Foto: Tanjug/AP

Orsato je sudio mečeve Katar-Ekvador i Argentina-Meksiko

Odluka o tome ko će suditi u petak biće doneta dan ranije, a navijačima Srbije preostaje samo da se nadaju da se neće ponoviti situacija iz Rusije, kada je Feliks Brih oštetio Srbiju i direktno pogurao Švajcarce u drugu fazu.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading