PIKSI KOŠTAO SRBIJU POBEDE: Ovo su tri ključne greške selektora zbog kojih je Kamerun uzeo bod "Orlovima"

Autor:

Sport

28.11.2022

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je jasno kao dan.

PIKSI KOŠTAO SRBIJU POBEDE: Ovo su tri ključne greške selektora zbog kojih je Kamerun uzeo bod "Orlovima"

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije i dalje ne zna za pobedu na Mundijalu u Kataru, pošto je posle očekivanog poraza od Brazila na startu takmičenja, u drugom kolu remizirala sa Kamerunom, iako je imala dva gola prednosti.

Prema mišljenju mnogih ljubitelja fudbala na društvenim mrežama, ali i bivših fudbalera koji su sada analitičari, glavni krivac za krah na "Al Džanub" stadionu je selektor "Orlova" Dragan Stojković Piksi.

Čoveku koji je u poslednje dve godine vratio veru navijača u nacionalni tim, zamera se nekoliko različitih stvari, koje su prema njihovom mišljenju dovele do gubitka dva važna boda.

Vlahović i Jović na klupi

"Orlovi" su u poslednjih pola sata igre, kada se uračuna i sudijska nadoknada, jurili gol kako bi došli do pobede, ali selektoru nije palo na pamet da sa klupe ubaci dva vrhunska golgetera koja ima.

Naprotiv, Dušan Vlahović i Luka Jović su ceo meč presedeli na klupi, što je Piksi pokušao da opravda na konferenciji za medije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović i Dušan Vlahović nisu dobili priliku da pomognu Srbiji

Vlahović nije 100 odsto na svom nivou imali smo dve prinudne izmene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića da možda pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića. Bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist - rekao je Stojković o tandemu špiceva na klupi.

Visoko postavljena odbrana

Srbija je do 63. minuta vodila rezultatom 3:1, a primila je dva brza gola tako što je odbrana naše reprezentacije pravila ofsajd zamku na 40 metara od gola.

Umesto da srpski fudbaleri čuvaju loptu, zatvore utakmicu i igraju na kontre, dozvolili su rivalu da im baš ou kontranapada da dva gola u razmaku od tri minuta.

Morali smo bolje. Na 3:1 smo morali da čuvamo loptu - smatra Sergej Milinković-Savić, a ništa blaži nije bio ni kapiten Dušan Tadić:

Možda je trebalo da bude bolja komunikacija između igrača, da pričaju i da se zna tačno u svakom momentu šta se radi. Pre svega kod primljena ova dva gola, moglo je bolje - izjavio je posle utakmice kapiten Srbije.

Pogrešne izmene

Kola su krenula nizbrdo kada se povredio Strahinja Pavlović, a zamenio ga je na mestu levog štopera Stefan Mitrović, čovek koji se dokazano najbolje snalazi u sredini odbrane kada se igra sa trojicom pozadi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefan Mitrović protiv Kameruna

Potom je Srđan Babić zamenio povređenog Miloša Veljkovića, što je bilo dobro rešenje, ali su preostale izmene bile čudne. Umesto da zameni vidno umornog i bez energije Filipa Kostića, Piksi je izbacio Andriju Živkovića, a na teren poslao Nemanju Radonjića, dok je na klupu poslao i najlucidnijeg našeg igrača Sergeja Milinković-Savića, koga je zamenio znatno defanzivniji Marko Grujić.

Na kraju, Filip Đuričić je u nadoknadi vremena zamenio imenjaka Kostića, ali kasno Marko na Kosovo stiže...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading