OCENE: Harakiri "Orlova" - bez Pavlovića u odbrani "promaja kao na Dunavu", SMS je majstor, ali ne može sve sam!

Autor: Žarko Sokić

Sport

28.11.2022

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su se našli na skeneru Republike.

OCENE: Harakiri "Orlova" - bez Pavlovića u odbrani "promaja kao na Dunavu", SMS je majstor, ali ne može sve sam!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije pred meč protiv Kameruna

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je i drugi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Četa Dragana Stojkovića Piksija izvršila je svojevrsni harakiri, ispustila pobedu i odigrala 3:3 protiv Kameruna.

"Orlovi" su se našli na skeneru Republike i ovo su prvi utisci:

Vanja Milinković-Savić - 6

Nije imao previše posla, a od odbrana treba izdvojiti opasan udarac u 20. minutu i zicer u finišu prvog poluvremena. Kod golova ostavljen na milost i nemilost Kamerunaca koji, nažalost, nisu imali milosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vanja Milinković-Savić

 

Strahinja Pavlović do 56. minuta - 7

Nebeskim skokom u prvom minutu nadoknade poluvremena anulirao je male propuste kojih je bilo u defanzivi. Igrao daleko ofanzivnije nego inače, često pravio izlete na polovinu Kamerunaca, a to mu se na kraju vratilo golom. Povredio se i to može da bude veliki problem pred nastavak turnira jer je bez Kalabe u našoj poslednjoj liniji "duvala promaja kao na Dunavu"...

Miloš Veljković do 78. minuta - 5

Jedan od glavnih krivaca za prvi gol Kameruna. On je učestvovao u nesporazumu sa Živkovićem kada je afričkoj selekciji poklonjen korner, a onda je upravo njemu pobegao Kasteljeto i ugurao loptu u mrežu. Za razliku od Pavlovića i Milenkovića nije pravio izlete na protivničku polovinu već je ostajao kao "osigurač". Kada se sve sabere i oduzme - može, ali i mora daleko bolje.

Nikola Milenković - 5

Zakasnio da napravi ofsajd zamku i kod drugog i kod trećeg gola. Od izlaska Pavlovića sa terena krenuo je horor Nikole Milenkovića! Počeo je da pravi početničke greške, brzi napadači Kameruna su mu pravili mnogo problema, te je delovalo kao da mu je neko naprasno ukrao talenat poput NBA zvezdama u prvom delu kultnog filma Spejs džem. Verovatno ga čeka besana noć.

Nemanja Maksimović - 5

Iznenađenje u startnih 11. Trčao je, borio se, ali i puno grešio. Sporiji je od Kamerunaca koji su mu visokim presingom pravili mnogo problema. Centralni deo našeg veznog reda bio je ispod nivoa.

Saša Lukić - 5

Poput Maksimovića - veoma bled. Puno grešaka od kojih je jedna mogla mnogo da košta Srbiju, te bi bio red da plati večeru Vanji Milinković-Saviću koji je tom prilikom odbranio zicer i izvukao ga. Da nije bilo Sergeja, ne bi bilo ni naše sredine, to dovoljno govori o igri Lukića i Maksimovića...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Saša Lukić

 

Filip Kostić do 92. minuta - 6

Dobro, ali može bolje. Konkretno, ali može konkretnije. Nedostajao je protiv Brazila i to se videlo na ovoj utakmici. Srbija sa Kostićem u timu uvek ima bar jednu opciju više u napadu, da je imao malo više koncentracije i snage u finišu mogao je i da se proslavi.

Andrija Živković do 78 minuta - 6.5

Krenuo fenomenalno, delovalo je da će ovo biti dan nekada jednog od najvećih talenata iz čuvene crno-bele škole. A onda - pomračenje uma! Poklonio je korner Kameruncima, a oni su oberučke poklon prihvatili i dali gol za 1:0. Bio je inspirisan, šmekerski je asistirao Mitroviću za treći gol, ne postoji puno fudbalera koji bi na taj način reagovali u toj situaciji. Ipak, ostaje gorak utisak jer njegova više nego korektna partija nije nagrađena rezultatom.

Sergej Milinković-Savić do 78. minuta - 7.5

Fudbal je tako lepa i jednostavna igra kada su na terenu majstori poput Sergeja. Držao je ceo vezni red na svojim leđima, trčao, ginuo, borio se, dao gol, dobio skoro sve duele sa protivničkim igračima i pokrenuo ko zna koliko odličnih akcija. Naš ubedljivo najbolji pojedinac na ovoj utakmici, ali nije mogao sve sam!

Dušan Tadić - 5

Jedan od najslabijih pojedinaca Srbije na ovoj utakmici. Dođe dan kada je možda bolje da niste ni ustali iz kreveta i kada apsolutno ništa ne ide. Tako i naš kapiten protiv Kameruna grešio daleko više od onoga na šta nas je navikao. Ali nas je Tadić i svojim partijama razmazio, pa je sve osim njegove savršene igre za nas ispod nivoa. Imaće priliku za popravni protiv Švajcarske.

Aleksandar Mitrović - 5.5

U kontra ritmu od prvog minuta! Mogao je da se proslavi, uđe u istoriju i da postigne najmanje četiri gola Kameruncima, ali je on pogodio tek u jednom navratu. Borbu i želju mu niko ne može osporiti, ali danas mu definitivno nije bio dan. 

Stefan Mitrović od 56. minuta - 5.5

Imao probleme sa daleko bržim napadačima Kameruna. Neočekivano dobio priliku posle povrede Pavlovića koji je bio najbolji pojedinac u odbrani Srbije, nije direktan krivac za golove, ali je pad u defanzivi "Orlova" posle njegovog ulaska bio više nego primetan.

Srđan Babić od 78. minuta - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Nemanja Radonjić od 78. minuta - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Marko Grujić od 78. minuta - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Filip Đuričić od 92. minuta - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Dragan Stojković Piksi - Jako čudna i diskutabilna taktika našeg selektora, uz još čudnije i diskutabilnije izmene. Selektor je bio jedan od ključnih glumaca, ali i režiser harakirija "Orlova". Poslednja linija stajala je previsoko i to su brzi Kamerunci znali da iskoriste. Predugo je čekao da nešto promeni, a Dušan Vlahović i Luka Jović su ceo meč presedeli na klupi i pored toga što Mitroviću nije bio dan. Rekao je Stojković pre odlaska u Katar da igrači ništa ne moraju, ali mogu mnogo. Protiv Švajcarske će i morati ako ne žele pre vremena put Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading