NOVI SKANDAL U KATARU: Organizatori ODRALI navijače, pa im zabranili da vide ČUVENI Maradonin dres!

Autor:

Sport

27.11.2022

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije sve tako sjajno i bajno na Mundijalu u Kataru.

NOVI SKANDAL U KATARU: Organizatori ODRALI navijače, pa im zabranili da vide ČUVENI Maradonin dres!

Foto: Tanjug/AP

"Lusail arena" u Kataru

Svetsko prvenstvo u Kataru je svakako turnir sa najviše kontroverza u istoriji, a najnoviji skandal je viđen juče, prilikom izložbe dresa Dijega Armanda Maradone.

Osmi dan Mundijala u Kataru možete pratiti na live blogu

Naime, čuveni dres "El Pibea", koji je nosio kada je postigao dva legendarna pogotka protiv Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine, prodat je tokom godine za sedam miliona dolara, ali sa dozvolom da tokom Mundijala bude izložen na stadionu "Kalifa", da bi ga ljubitelji fudbala mogli videti i fotografisati.

Foto: Tanjug/AP

Trenutak kada Maradona postiže drugi gol protiv Engleske

Ipak, jednu grupu navijača je juče zadesilo neprijatno iskustvo. Grupa od 20 ljudi, među kojima je bio i dopisnik "Dejli Mejla", okupila se da bi videla Maradonin dres, a za to iskustvo je platila čak 23 funte. Ipak, dres nisu videli.

Grupa ljudi, u kojoj su bili Nemci, Meksikanci, Iranci, Tunižani, ali i Indijci, bila je u autobusu koji se juče pokvario. Ono što je šokantno je da u ogromnom gradu, što Doha svakako jeste, nije obezbeđen novi prevoz i autobus za ovu grupu turista, pa su oni ostali da na suncu čekaju autobus, koji na kraju nije ni stigao do njih. Na taj način, ovi turisti su ostali bez prilike da vide izloženi dres legendarnog fudbalera Argentine.

- Bio je to dokaz, ako je bilo potrebno, da je ovo fudbalski turnir samo po imenu. Katar je želeo pohvale i globalno priznanje kao domaćin najvećeg  događaja na svetu, ali nedelju dana kasnije, jasno je da se iza fasade ovog proslavljenog fudbalskog tematskog parka krije istorijsko pretvaranje - navodi se u tekstu "Dejli Mejla".

I čini se da će ovaj Mundijal u istoriji ostati upamćen kao turnir skandala, kontroverzi i korupcije. Ostaje nada da će taj utisak pasti u drugi plan kada počne sama završnica prvenstva i mečevi koji će odlučiti novog šampiona sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading