NAVIJAM ZA BRAĆU, PA NEK BOLJI POBEDI: Abubakar Oumaru u nebranom grožđu pred meč odluke

Autor:

Sport

27.11.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kameruncu, kom je Srbija drugi dom, pomešana osećanja.

NAVIJAM ZA BRAĆU, PA NEK BOLJI POBEDI: Abubakar Oumaru u nebranom grožđu pred meč odluke

Foto: Starsport

Srce mi se cepa, ali ja ne mogu da navijam ni za rođenu braću niti za braću koju sam stekao u Srbiji. Tako je razgovor za Republiku započeo Abubakar Oumaru (35), bivši fudbaler Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine, Napretka i OFK Beograda kada smo ga pitali šta očekuje od sutrašnjeg meča između Srbije i Kameruna (11.00), posle kojeg će jednoj od tih selekcija biti ugašeni snovi o prolasku u osminu finala Mundijala.

ZASLUŽILI PO BOD

- Ne pitajte me za koga ću da navijam, srce mi se cepa. Zašto je ova utakmica morala da bude presudna, zašto su i jedni i drugi morali da izgube na startu turnira? Ne mogu protiv moje braće, ja navijam za njih. Gledao sam naš meč protiv Švajcarske i vaš protiv Brazila. I jedini i drugi smo zaslužili da ne izgubimo. Eto, nek sad bude nerešeno, pa nek se sve rešava u trećem kolu - počeo je priču Oumaru na čistom srpskom jeziku.

Republika

Foto: Starsport

Abubakar Oumaru

Zatekli smo ga u Francuskoj, gde je u potrazi za angažmanom posle napuštanja Kruševca, pa nam objasnio ko mu je u oba tima najviše prirastao za srce.

- Levi bek Kameruna Tolo mi je kao rod rođeni, kao mlađi brat. Naše kuće su udaljene 100 metara jedna od druge, kad god sam dolazio kući donosio sam mu dres svog kluba. Mislim da sam mu doneo i Partizanov, a on je meni poslednje doneo Kamerunov dres sa Afričkog kupa nacija. S druge strane, tu su Dušan Vlahović, Saša Lukić i Andrija Živković, s kojima sam igrao u Partizanu, i oni su moja braća. Dobar sam i sa Mitrovićem, sretali smo se u Belgiji. To su sve vredni momci, veliki radnici, zasluženo su na Svetskom prvenstvu. Ako već neka od moje dve reprezentacije mora da pobedi voleo bih da neko od moje braće postigne gol i bude junak - jasan je iskusni napadač.

ODLUČIĆE DETALJI

Kada je u pitanju sam meč, budući da će biti sudbonosan, Abubakar očekuje bespoštednu borbu.

- Svi će morati da daju 100 odsto od sebe. Biće to teška utakmica, mislim da će je detalji odlučiti. Gledao sam Srbiju protiv Brazila i ako ponove prvo poluvreme, moji zemljaci će biti u problemu. S druge strane, tu je iskusni Čupo-Moting, moraće vaš selektor Dragan Stojković da smisli ko će da ga zaustavi - kazao je Oumaru, koji je dres Kameruna nosio dva puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading