SRAMAN NAPAD NA SRBIJU! FS i OK tzv. Kosova udarili na "Orlove": Genocid, agresija, Rusija, ksenofobija...

Autor:

Sport

26.11.2022

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal neviđenih razmera.

SRAMAN NAPAD NA SRBIJU! FS i OK tzv. Kosova udarili na "Orlove": Genocid, agresija, Rusija, ksenofobija...

Foto: Starsport

Srpski navijači sa zastavom "Nema predaje"

Vest dana na Mundijalu u Kataru je ta da je FIFA pokrenula istragu protiv reprezentacije Srbije, a razlog za sve je zastava "Nam predaje" koja se našla u svlačionici "Orlova" pred meč sa Brazilom.

To je nateralo ljude iz Fudbalskog saveza tzv. Kosova da se oglase saopštenjem.

Dok se Evropa i svet susreću sa tako velikom krizom kao što je neisprovocirana agresija Rusije u Ukrajni, tako veliko takmičenje kao Svetsko prvenstvo bi treblalo da bude mesto na kome mir treba da prevlada, a ne da se koristi kako bi se potpaljivala mržnja među narodima. Kosovo je nezavisna i demokratska država sa maksimalnim poštovanjem ljudskih prava prepoznatim od stane najmoćnijih država sveta i nastaviće svoj put bez obzira na ovakve provokacije. Kako god, neprihvatljvio je da ovo prođe u tišini, zato tražimo od FIFA da strogo implementira svoja pravila i da kazni Fudbalski savez Srbije zbog ove agresivne poruke - poručuju oni.

Republika

Foto: Twitter printscreen/dzindranv

Zastava "Nema predaje" u svlačionici Srbije

Svoj stav je izneo i Olimpijski komitet tzv. Kosova.

Olimpijski komitet Kosova je sa velikom brigom čekao sledeći potez Srbije koja se ponovo ponela sramno u svojim aktivnostima u sferi politike i sporta. Ovoga puta gest dolazi ne samo od navijača već od reprezentacije Srbije u fudbalu i to na najvećem fudbalskom događaju, Svetskom prvenstvu koje se igra u Kataru. Lideri Fudbalskog saveza su dozvolili zastavu na kome se vidi mapa "Republike Kosovo" u bojama srpske zastave, kao i poruku mržnje "Nema predaje" da bude u svlačionici pre, tokom i posle meča sa Brazilom. Sramotno je kako su čelni ljudi FSS dozvolili takve ksenofobne i genocidne poruke mržnje protiv države koja ima jednaka prava u Međunarodnom olimpijskom komitetu FIFA i UEFA - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading