NEUJEDNAČEN KRITERIJUM, SIMULIRANJA NEJMARA... Legendarni arbitar JASAN: Ovu utakmicu MORAO je da sudi neko drugi!

Autor: Žarko Sokić

Sport

25.11.2022

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puno grešaka imao je Alireza Fagani od samog starta.

NEUJEDNAČEN KRITERIJUM, SIMULIRANJA NEJMARA... Legendarni arbitar JASAN: Ovu utakmicu MORAO je da sudi neko drugi!

Foto: Starsport

Alireza Fagani

Reprezentacija Srbije nije krenula svoj put na Svetskom prvenstvu kako je planirala.

Brazil je bio bolji i golovima Rišarlisona slavio je sa 2:0, a utakmicu je obeležio i iranski sudija, Alireza Fagani.

Od samog starta meča postavio je neujednačen kriterijum, pa je Strahinji Pavloviću za prvi start dao žuti karton već u drugom minutu, a Brazilce nije kaznio javnom opomenom za krvničko udaranje Tadića i Mitrovića nešto kasnije.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović u jednom od duela

Deluje da je u potpunosti izgubio konce utakmice, a tako nešto potvrdio je i legendarni sudija, Miroslav Radoman.

- Iranac je sudija koji nema rejting velikog arbitra. Dolazi iz zemlje koja mora da ima sudiju na Svetskom prvenstvu, FIFA ima drugačije kriterijume od UEFA. Ovakvu utakmicu bi trebao da sudi Evropljanin koji ima kvalitet da je sudi. Neujednačen je bio kriterijum utakmice i neraspoznavanje simuliranja od strane Nejmara. U više navrata je napamet svirao prekršaje nad Nejmarom. Kad je zauzeo taj kriterijum na Pavloviću koji je vrlo rano dobio žuti karton morao ga je držati do kraja. To se zove ujednačen kriterijum. On je kasnije odstupao od toga i posle je dozvoljavao i našim igračima i Brazilcima grublju igru - istakao je Radoman, pa u dahu nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Alireza Fagani

- Fudbal bi se igrao drugačije da je bio drugi sudija. Ovo je suviše seckana utakmica, previše faulova je svirao. Oni nisu fudbalski prekršaji, svaki kontakt nije prekršaj. Fudbal treba razumeti. Dozvoljavao je simuliranja Nejmaru i pojedinim igračima Brazila što je apsolutno nepotrebno, ne štiti igru.

Golovi Rišarlisona bili su regularni i tu nema ničeg spornog. Ipak, možda bi i igra "Orlova" bila bolja da je neki drugi arbitar delio pravdu?

- Ne bih ja sve naše promašaje na toj utakmici pripisao sudiji. Povukli smo se u formaciju 5-4-1, igrači nisu dovoljno trčali i zalagali se, ali definitivno i uticaj samog tog sudije nije dozvoljavao pun razvoj igre nego je seckao i na različitim delovima terena je različito presuđivao - zaključio je Miroslav Radoman.

Srbija će imati priliku da ispravi propušteno već u ponedeljak od 11 časova kada će igrati protiv Kameruna koji je u prvom meču poražen od Švajcarske (1:0).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading