BELGIJA ODOLELA KANADI: Bačuaji doneo POBEDU svom timu i rastužio Borjana!

Autor:

Sport

23.11.2022

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom meču nije bilo iznenađenja.

BELGIJA ODOLELA KANADI: Bačuaji doneo POBEDU svom timu i rastužio Borjana!

Foto: Tanjug/AP

Miču Bačuaji

Fudbaleri Belgije savladali su selekciju Kanade sa 1:0 (1:0) u meču prvog kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru, čime su zaseli na čelo tabele.

Četvrti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Jedini pogodak na utakmici je postigao Miču Bačuaji u 44. minutu susreta, nakon sjajne dubinske lopte Tobija Aldervilda, koji je jednim dodavanjem izbacio celu odbranu Kanade.

Kanađani su tokom celog meča bili bolji rival, a to je posebno bilo izraženo u prvom poluvremenu. Krenula je Kanada jako od samog starta, a nagrada je stigla u osmom minutu.

Posle jednog šuta u kaznenom prostoru lopta je pogodila u ruku fudbalera Belgije, pa je sudija, nakon asistencije VAR-a, pokazao na belu tačku. Pokušao je Alfonso Dejvis da svom timu donese prednost, ali ga je Tibo Kurtoa pročitao i održao svoj tim u igri.

Nastavili su Kanađani da pritiskaju, ređali su se šutevi ka golu Belgijanaca, ali promene rezultata nije bilo. Kazna je stigla pred sam kraj prvog dela igre, kada je Bačuaji, na već opisan način, doneo Belgiji prednost.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku. Lopta je više bila u nogama autsajdera, Belgijanci su se branili, a na kraju su uspeli da sačuvaju prednost i stignu do velika tri boda.

Ovim trijumfom, Belgija se osamila na čelu tabele, pošto je jedina ekipa u grupi F sa tri osvojena boda. Hrvatska i Maroko imaju po jedan, dok je Kanada bez bodova.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading