Stravičan rendgen glave ne pripada povređenom reprezentativcu Saudijske Arabije

Autor:

Sport

23.11.2022

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republike objavljen je članak o jezivoj povredi reprezentativca Saudijske Arabije.

Stravičan rendgen glave ne pripada povređenom reprezentativcu Saudijske Arabije

Foto: Tanjug/AP

Jaser Al-Šahrani na meču Argentina - Saudijska Arabija

U prvobitnom tekstu na našem portalu objavljen je i rendgenski snimak povrede glave, kao i tvrdnja da taj snimak pripada Jaseru Al Šaraniju, reprezentativcu Saudijske Arabije, koji je povređen prilikom sudara sa golmanom svog tima Mohamedom Al Ovaisom, na utakmici protiv Argentine.

Naslov prvobitne vesti je bio "TRAGEDIJA: Katastrofalne vesti iz Katara - KRAJ Mundijala, a verovatno i KARIJERE za iskusnog fudbalera! (FOTO)", a u tekstu se reklo da je objavljeni rendgenski snimak glave Al Šaranija, što se ispostavilo kao netačno.

Naime, portal Raskrinkavanje.ba je istražilo i došlo do informacije da snimak nije potekao od zvaničnog izvora, poput kluba, reprezentacije ili Al Šaranijevog zvaničnog profila. Ne postoje nikakvi dokazi koji sliku rendgenskog snimka povezuju s njim i njegovim povredama, a takođe snimak koji je upotrebljen prikazuje lom nosa, kao i lom vilične kosti koji bi znatno otežao ili u potpunosti onemogućio govor.

Na Tviteru je 23. novembra objavljen snimak Al Šaranija iz bolnice u kojoj se oporavlja, na kojem priča bez ikakvih pomagala. Takođe, na slici iz bolnice se vidi da se povređeni fudbaler smeje, vide se i njegovi zubi, dok slika rendgenskog snimka prikazuje osobu kojoj su prednji zubi slomljeni.

Ispravka teksta je nastala nakon što je portal Raskrinkavanje.ba naš prvobitni članak ocenio kao Lažnu vest.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading