NESLAVAN REKORD KATARA: Niko NIKADA nije ovo uradio na 22 turnira! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.11.2022

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno je da Katar juče nije odigrao kako ume.

NESLAVAN REKORD KATARA: Niko NIKADA nije ovo uradio na 22 turnira! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Katar - Ekvador

Fudbalska reprezentacija Ekvadora savladala je Katar sa 2:0 na otvaranju Svetskog fudbalskog prvenstva i tako rastužila na desetine hiljada navijača na stadionu "Al Bajt".

Drugi dan Mundijala možete pratiti na live blogu.

Iako je Katar, objektivno, jedna od slabijih ekipa na ovom prvenstvu, očekivao se dosta jači otpor selekcije koja je 2019. godine postala prvak Azije, nakon što je u finalu savladala Japan. Međutim, juče je na terenu postojala samo jedna ekipa, koja je preko Enera Valensija stigla do pobede.

Foto: Tanjug/AP

Ener Valensija je junak pobede Ekvadora

Zanimljivo, ovo je 22. Svetsko prvenstvo u fudbalu po redu, a tek prvi put u istoriji je selekcija domaćina izgubila meč na otvaranju, pa je Katar ušao u istoriju, ali negativnim rekordom.

U ovom veku, Rusija je 2018. na otvaranju prvenstva bila ubedljiva protiv Saudijske Arabije, a meč je završen pobedom domaćina sa 5:0. Pre njih, Brazil je četiri godine ranije prvenstvo otvorio pobedom protiv Hrvatske sa 3:1, iako su naše komšije povele vrlo rano sa 1:0.

Na prvenstvu sveta 2010. godine je domaćin turnira remizirao, pošto je Južnoafrička Republika odigrala 1:1 sa Meksikom. Čuveni Čabalala je evrogolom doveo svoju selekciju do prednosti, ali je Rafa Markez uspeo da donese bod svojoj ekipi, što će se ispostaviti i kao ključan gol za prolaz u narednu fazu.

Prvenstvo 2006. godine je takođe počelo pobedom domaće selekcije, pošto su Nemci savladali Kostariku sa 4:2, iako su gosti pružili vrlo dobar otpor. Za kraj, 2002. godine je domaćinstvo prvenstva podeljeno između Japana i Južne Koreje, a i jedni i drugi su ostali neporaženi na startu. Južna Koreja je pobedila Poljsku sa 2:0, dok je Japan odigrao 2:2 sa Belgijom. Ipak, zanimjlivo je da ovo prvenstvo nije započeto utakmicom domaćina, već susretom branioca titule. To je bila Francuska, koja je doživela blamažu i poražena je na otvaranju od Senegala sa 1:0.

Svetsko prvenstvo se nastavlja danas, kada su na programu nove tri utakmice. Od 14 časova će se sastati Engleska i Iran,  u 17h sledi duel Holandije i Senegala, dok program od 20 časova zatvaraju Vels i SAD.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading