Voditeljka OPLJAČKANA u Kataru! Pravi šok usledio je u policiji: Dali su mi DVE OPCIJE, tražili da BIRAM!

Autor:

Sport

21.11.2022

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja situacija posle skandala.

Voditeljka OPLJAČKANA u Kataru! Pravi šok usledio je u policiji: Dali su mi DVE OPCIJE, tražili da BIRAM!

Foto: Printscreen/Twitter

Dominik Mecger

Svetsko prvenstvo u Kataru počelo je pobedom Ekvadora protiv domaće selekcije rezultatom 2:0.

Ener Valensija obeležio je prvi dan, a šta se sve dešava 21. novembra možete pratiti putem lajv-bloga na portalu Republika.

Čuli smo i za nesvakidašnju priču engleskih navijača koji su našli način da se napiju, te su hvalili Katar i ljude u njemu. Ipak, nisu svi imali lepa iskustva. Argentinska voditeljka, Dominik Mecger, ostala je bez novčanika dan uoči otvaranja Mundijala!

Policija je tu, u blizini mesta gde se fanovi okupljaju. Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli u jedan drugi deo gde se nalaze ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da ostanem mirna i da će brzo da reše slučaj. Poslali su me potom u drugu stanicu, tamo me muškarci nisu pogledali, niko me od njih nije ni konstatovao, a onda sam prešla u deo gde su žene i rekli su mi da moram da dam izjavu policajkama. Onda se dogodio jedan kompleksan momenat. Pitali su me kako želim da bude kažnjena ta osoba. Objasnili su mi da imaju kamere svuda i da će naći počinioca - istakla je Argentinka, pa dodala:

 

 

- Nisam razumela pitanje, tražila sam da ponove, a žena me je upitala da li želim da počinilac bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportovan. Pomislila sam tada da se možda ne razumemo, jer ni ona ni ja ne govorimo engleski kao maternji jezik. Ponovila mi je pitanje i rekla da ja mogu da odlučim o kazni za počinioca. Odgovorila sam da zaista ne želim da se stavljam u takvu poziciju i da ne mogu ja da odlučujem o takvim stvarima i da nisam sudija.

Zatim je priznala da je ostala šokirana:

- Iznenadila sam se baš mnogo. Znam da postoje kulturološke razlike, sve to mi je bilo jasno, ali ne nešto ovako. Samo sam joj rekla da želim da mi budu vraćene stvari. Uzeli su mi izjavu, preveli su to na arapski jezik, tražili su mi da potpišem sve to. Nisam razumela šta sve piše u toj izjavi, jer je na njihovom jeziku, ali su stvari mnogo drugačije nego kod nas.

 

 

Zatim je pokušala da dodatno pojasni situaciju:

- Izgleda da postoje tu neke razne opcije, kao neka vrsta ponude, pet godina u zatvoru ili deportacija. Samo sam htela da mi vrate stvari, pa neka oni odluče šta i kako dalje. Ona me je gledala čudno, tražila je da odlučim, odbila sam to da učinim. Ovo je zaista neko novo iskustvo za mene, nemam dovoljno reči da opišem kako je sve to izgledalo. Samo su mi ponavljali da ne brinem ništa, da se tu nalazi ogroman broj kamera koje su instalirali zbog Mundijala i da će sve biti brzo rešeno. Uzeli su kontakt telefon, imaju sve podatke koji su im potrebni - zaključila je Dominik Mecger.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading