BRUKA HRVATA PREMA NAŠOJ REPREZENTACIJI pred Mundijal! Stidite se, SRAM VAS BILO! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.11.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal koji nikada neće biti zaboravljen.

BRUKA HRVATA PREMA NAŠOJ REPREZENTACIJI pred Mundijal! Stidite se, SRAM VAS BILO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Prošlo je 32 godine od Mundijala u Italiji na kome je naša selekcija pod imenom Jugoslavija zaustavljena u četvrtfinalu od tada aktuelnog šampiona sveta, reprezentacije Argentine.

Početkom 90-ih godina prošlog veka krenuli su sukobi na prostor nekadašanje SFRJ, ali fudbal se igrao i to najbolji u istoriji, barem kada je reč o našim prostorima.

To potvrđuju i rezultati zlatne generacije Čileanaca iz 1988. godine koju su na Mundijalu u Italiji doživeli svoj puni sjaj pod vođstvom legendarnog Ivice Osima. 

Međutim, ono što je bacilo ljagu na tu sjajnu generaciju jesu zvižduci na Maksimiru. Jugoslavija je u Zagrebu odigrala pripemni meč pred put na Apenine protiv tada moćne Holandije predvođene Markom Van Bastenom, Rudom Gulitom, Frenkom Rajkardom i Ronaldom i Ervinom Kumanom.

Republika

Foto: Starsport

Ivica Osim

"Plavi" su poraženi na tom meču sa 2:0, ali je pre samog početka utakmice naš tim zasut zvižducima od strane zagrebačke publike i tako i ispraćen na Mundijal.

Selektor "lala" Leo Benhaker nije mogao da veruje svojim očima i ušima, šta gleda i sluša na gostovanju svog tima, gde je publika svim srcem navijala protiv svoje zemlje.

Sramota o kojoj se i dan danas govori i koja nikada ne sme biti zaboravljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Voks

19.11.2022 16:17

I nije zaboravljeno!

Kosovo republika

20.11.2022 06:38

Protiv svoje zemlje?!

Pers

20.11.2022 07:10

Hrvati su jedini poznati ljudožderi Evrope ! Pored neverovatnim zločina nad Srbima Hrvati su za vreme rata nosili kratke gumene cevčice ubijali Srbe žene decu maljevima potom im pili krv! Ovo je sa zaprepastenjem otkriveno u posleratnim suđenjima !