LANE PROGNOZIRA: Ko će Brazilu dati gol? Pa, Mitrogol! Srbija je favorit iz senke, a navijam za još jednu reprezentaciju

Autor:

Sport

19.11.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Jovanović veruje u "Orlove".

LANE PROGNOZIRA: Ko će Brazilu dati gol? Pa, Mitrogol! Srbija je favorit iz senke, a navijam za još jednu reprezentaciju

Foto: www.profimedia.rs

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje u nedelju, 20. novembra, utakmicom između domaćina turnira i selekcije Ekvadora.

Fudbalska reprezentacija Srbije će svoj prvi meč igrati četiri dana kasnije protiv Brazila, a potom će se u grupnoj fazi sastati i sa Kamerunom, odnosno Švajcarskom.

Svoja očekivanja od "Orlova" je za Republiku izneo bivši reprezentativac Srbije i učesnik Mundijala u Južnoj Africi pre 12 godina, Milan Jovanović.

- Imamo argumente da budemo optimisti i da se smatramo favoritima iz senke. Možemo da igramo protiv bilo koga, da budemo ravnopravni, čak i dominantni. Imamo svoje adute, a to su individualni kvalitet, sistem i tim koji poštuje disciplinu i hijerarhiju. Ne znam zbog čega bismo sebe limitirali, a druge precenjivali. Treba da verujemo i da znamo da svako ko želi da nas pobedi mora debelo da se pomuči - rekao je Lane Jovanović za naš portal.

Republika

Foto: starsport

Milan Jovanović u dresu reprezentacije Srbije

Situacija je dosta slična sa onom iz 2010. godine, kada je pokojni Radomir Antić dominantno odveo "Orlove" na Mundijal.

- Ne sećam se nijednog Svetskog prvenstva na kom smo učestvovali, a da se nismo potajno nadali, ali to je naš mentalitet. Optimisti smo, a oduvek tražimo i čeznemo za velikim rezultatom u fudbalu. To može da bude paralela sa šampionatom u Južnoj Africi, ali ne bih povlačio neke druge. Trenutak je različit, igrači, stručni štab... Impresivan je način na koji je ova reprezentacija otišla na Mundijal, a pečat je ona utakmica u Lisabonu protiv Portugala i nekako smo možda baš tada najavili veliki domet.

Lane navija za Iran

Ko je glavni favorit za osvajanje "Zlatne boginje"?

- Tradicionalno, to su Brazil, Argentina i Francuska. Pokazali su se kao reprezentacije koje su najjače i već su osvajale Mundijale. To im nije strano i uvek su kandidati za pehar. Od evropskih ekipa bih, uz "Trikolore" izdvojio i Srbiju. Međutim, zbog hajke prethodnih nedelja i zahteva da se izbace sa turnira ću posle naše reprezentacije navijati za Iran.

Srbija je pre 12 godina osvojila tri boda u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, a jedinu pobedu je ostvarila protiv Nemačke. Po "Pancere" je tada koban bio baš Jovanović, koji je sada otkrio ko bi mogao u duelu sa Brazilom da zatrese mrežu.

- Imamo mnogo igrača koji mogu potezom da reše meč. Pre svega zbog grandiozne statistike ističem Aleksandra Mitrovića, ali nije on jedini. Imamo Sergeja Milinković-Savića koga cenim zbog širokog dijapazona kvaliteta. Jak je u vazduhu, ima odličan šut, sjajan je asistent, a s golom saigrače može da spoji i kapiten Dušan Tadić. Takođe, krilni igrači su nam fantastični, a odbrammbeni su jako opasni u skoku posle prekida.

Republika

Foto: Starsport

Milan Jovanović

"Orlovi" često igraju sa dva klasična napadača, ali Lane nije želeo da prognozira da li će se Piksi na takvu formaciju odlučiti i protiv Brazila.

- Piksi ima fudbal u malom prstu i sjajne asistente koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da prepoznaju potencijal protivnika. Uloga trenera jeste značajna u uspostavljanju atmosfere, davanja energije i samopouzdanja, ali su fudbaleri ti koji igraju i imaju najveću odgovornost. Iako se upravo tvrdi suprotvno da je ima trener, ali to je samo jer je lakše svaliti krivicu na jednog čoveka, a ne na više od 20 igrača - poručio je Milan Lane Jovanović u razgovoru za naš sajt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading