PROPUŠTENA ŠANSA! Naša reprezentacija ostala bez učešća na Mundijalu, svetski moćnici nam zabranili da igramo na šampionatu!

Autor:

Sport

03.11.2022

00:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaje velika žal, a mogli smo do samog vrha.

PROPUŠTENA ŠANSA! Naša reprezentacija ostala bez učešća na Mundijalu, svetski moćnici nam zabranili da igramo na šampionatu!

Foto: Starsport

Grb FSS

Predmundijalska euforija okupirala je čitav svet, a između ostalog i našu zemlju gde svi sa nestrpljenjem čekamo početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Srbija će na šampionatu sveta prvi duel odigrati protiv Brazila 24. novembra od 20 časova, a zatim slede dueli protiv Kameruna 28. od 11 sati i Švajcarske - 2. decembra od takođe 11 sati po našem vremenu.

Prognoze širom sveta kada je reč o dometu naše selekcije su otimistične, jer dugo nismo imali takav skup igrača, individualac koji nose svoje klubove u ligama PET!

Nešto slično kao 1990-ih godina, kada su Mijatović, Savićević, Jugović, Stojković, Mihajlović, Milošević, Mirković, Đukić, Jokanović i ostali harali Evropom i vodili svoje klubove do samog vrha.

Tadašnja SRJ Jugoslavija je na veliku žalost, zbog političke odluke ostala bez prilike da se bori za učešće na Mundijalu 1994. godine u SAD. Zbog sankcija i embarga, naš tim, u naponu snage nije imao priliku da poput Bugarske ili Rumunije napravi bum na tom šampionatu sveta, a mogli smo, međutim, nije nam dozvoljeno!

Nije nas bilo ni na EURO 1992. godine, na kome su Danci podigli trofej, iako su prethodno umesto "plavih" dobili šansu da igraju na Evropskom prvenstvu.

Šta bi bilo kad bi bilo, ali zamislite samo našu reprezentaciju sa Dejanom Savićevićem koji te godine lobuje Zubizaretu u finalu Lige šampiona protiv Barselone. Od Deje do Mijatovića, tih godina jednim od najboljih napadača u španskoj ligi, pa sve do magičnog Piksija u naponu forme. Strašan tim, koji je četiti godine kasnije na Mundijalu u Francuskoj ipak prešao svoj zenit, pa je osmina finala nekako bila puna kapa.

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Nadamo se da će Vlahović Mitrović, Sergej, Tadić, Kostić i ostali naši zlatni momci na čelu sa Piksijem u Kataru ispraviti istorijsku nepravdu prema našoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mladen

31.10.2022 13:42

Koliko ste suplji tabloid u svojoj gluposti ni vi ne shvatate.