POKRADENI SMO I PONIŽENI: Piksi zagrmeo pred Mundijal u Francuskoj! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.11.2022

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije nije krio bes.

POKRADENI SMO I PONIŽENI: Piksi zagrmeo pred Mundijal u Francuskoj! (VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija SR Jugoslavije je 1998. godine poslednji put pod tim imenom učestvovala na Svetskom prvenstvu, a učešće je završila u osmini finala porazom od Holandije.

Podsetimo, "Plavi" tada nisu lako došli do Mundijala, već tek preko baraža u kom su nadigrali Mađarsku.

Ipak, sve je moglo da bude lakše izabranicima Slobodana Santrača da su tokom kvalifikacija na beogradskoj "Marakani" pobedili Španiju, koja je posle grupne faze obezbedila direktan plasman u Francusku.

Utakmica Jugoslavije i Španije u Beogradu je završena rezultatom 1:1, a oba gola su pala iz penala. Prvo je Fernando Jero u 19. minutu matirao Ivicu Kralja, a u 87. je bod domaćoj selekciji doneo Predrag Mijatović koji je sa bele tačke savladao Andonija Zubizaretu.

Međutim, u prvom poluvremenu je norveški sudija Rune Pedersen "pokrao" Jugoslaviju, zbog čega je posle meča prilično besan bio kapiten reprezentacije, a sada selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

- Igrali smo odlično oba poluvremena, stvorili smo nekoliko šansi, ali nismo imali sreće. Tako je to u fudbalu. Međutim, evo na kraju smo uspeli da postignemo gol, sudija je svirao penal i za nas. Mislim da smo u prvom poluvremenu oštećeni za jedanaesterac nad Savićevićem, on je svirao neko solomonsko rešenje, neki indirekt, što ne postoji više u fudbalu. Ali dobro, Španci su dobra ekipa pokazali su još jednom da znaju da igraju na rezultat i da ga čuvaju, a nama ostaje da se nadamo sa pravom da ćemo ići na Mundijal - poručio je Piksi tada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading