Dvostruki svetski šampion ne ide u Katar!

Autor:

Sport

07.11.2022

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim konačnog spiska fudbalera, pravi haos pred Mundijal izazvali su i proizvođači dresova.

Dvostruki svetski šampion ne ide u Katar!

Foto: Tanjug/AP

Boginja

Zapravo, najveću pažnju javnosti izazvali su Kamerunci, koji su zajedno sa kompanijom "One All sports" su u subotu objavili kako će izgledati dres afričke selekcije u Kataru, iako je koji dan ranije iz Francuske stigla informacija da su prema odluci pariskog suda i dalje pod ugovorom sa "Le Coq Sportifom" do 2023, koji su pokušali jednostrano da raskinu polovinom godine.

Foto: Tanjug/AP

Vinsent Abubakar je najbolji strelac Kameruna

Ukoliko savez na čijem čelu sedi legendarni fudbaler Samuel Eto istraje u namerama, odnosno ukoliko se Kamerun pojavi u Kataru u dresovima sa znakom "One All sports", biće to debi amerićke firme na svetskim šampionatima, dok će "Le Coq" i posle 20 godina biti bez "svoje" reprezentacije na Mundijalu. Poslednji put je kompanija koja je dva puta oblačila svetske šampione (Italiju 1982. i Argentinu 1986.) imala promotera 2002. u nacionalnom timu Senegala.

U Kataru neće biti još dva snabdevača nekadašnjih šampiona, kompanije Umbro koja se u ko-operaciji sa firmom Athleta brinula o Brazilu 1958, 1962. i 1970, kao njihov jedini dobavljač opreme 1994, odnosno Engleske 1966. godine. Drugi je Erima, čije su dresove nosili Nemci 1974. godine, ali bez znaka kompanije iz Pulingena. Tajna se skriva u činjenici da Adidas koji je 1970. potpisao višegodišnji ugovor sa DFB-om, u to vreme nije pravio dresove, već ih je kupovao od podizvođača (Erima).

Prema običaju iz poslednjih 25 godina, glavnu reč u Kataru vodiće tri najveća brenda Nike, Adidas Puma koja će obući čak 26 od 32 učesnika. Ostale kompanije, u koje spadaju New Balance, Hummel, Kappa, Marathon i Merooj, dok se i dalje čeka zvanična odluka oko Kameruna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dimi

08.11.2022 07:46

Ko navija da Kamerun bude izbačen, neka lajkuje, a ko navija da Kamerun ostane na Mundijalu, neka dislajkuje