Borjanu TRI KOMADA u finalu! Jaka poruka "Orlova": Da pokažemo KO JE KO!

Autor:

Sport

17.11.2022

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lep scenario...

Borjanu TRI KOMADA u finalu! Jaka poruka "Orlova": Da pokažemo KO JE KO!

Foto: www.profimedia.rs

Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u Manami na završnim pripremama pred početak Svetskog prvenstva.

"Orlovi" će u petak igrati prijateljsku utakmicu protiv Bahreina (16.30), a pred ovaj meč sa novinarima su razgovarali Strahinja Eraković i Ivan Ilić.

Eraković nije krio zadovoljstvo što je u Kataru:

U Kataru branim čast domaćeg prvenstva i trudiću se da opravdam očekivanja fudbalske javnosti. Reprezentacija je mnogo viši nivo od Superlige Srbije i to poziva na još veću odgovornost. Informacija me je zatekla u autu, počeli su da me bombarduju pozivima i porukama, najpre porodica, pa svi ostali. Reakcija je bila fenomenalna, nisam mogao da verujem da sam se našao među putnicima za Katar, želeo bih da se zahvalim selektoru i stručnom štabu na ukazanom poverenju - rekao je Eraković, pa se dotakao i klupskih kolega koji će igrati na Mundijalu:

Republika

Foto: FSS

Strahinja Eraković

 

- Pričao sam malo sa Bukarijem, pretpostavljao sam de će biti pozvan za reprezentaciju Gane. On prati našu reprezentaciju, zna sa kakvim kvalitetom raspolažemo i dao nam je velike šanse za dobar plasman na Mundijalu. Borjanu sam poželeo da prođe grupu i da se sastanemo u nokaut fazi. Bilo bi lepo da se vidimo u finalu, da mu damo tri komada i da pokažemo ko je ko.

Otkrio je defanzivac Zvezde i da je oduševljen atmosferom oko reprezentacije:

- Nisam verovao da je sve na ovom nivou, dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Tadića do mog druga Ivana Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije. Čekamo sa nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći od brazilskog. Polako. O minutaži uopšte ne razmišljam, čast mi je što sam akter najveće smotre svetskog fudbala i uživam družeći se sa ovim divnim momcima.

Oduševljen je bio i Ivan Ilić:

- Nismo pogrešili sa izborom sredine za ove kratke pripreme i za poslednju proveru pred meč sa Brazilom. Za razliku od nekih drugih reprezentacija koje se pripremaju u Evropi, došli smo u Manamu gde je klima slična kao u Dohi. Taj prvi trening je bio dosta naporan, ali nas nešto slično očekuje u Kataru i dobro je da se što pre adaptiramo na vremenske uslove. U Oslu sam igrao sa lakšom povredom za koju se kasnije ispostavilo da je istegnuće mišića, sada je sve ok i nema razloga za brigu - istakao je Ilić, pa dodao:

- Svi u ekipi zračimo optimizmom, respektujemo svakog rivala, ali se nikoga ne plašimo. Razmišljamo isključivo o pobedama, ići ćemo utakmicu po utakmicu, sa željom da doguramo što dalje na Svetskom prvenstvu. Ne vidim ništa sporno u tome što težimo samoj završnici, svi smo profesionalni sportisti i valjda je normalno da nas interesuju visoki ciljevi. Brazil je moćna ekipa, ali niko ne može da nam zabrani da uđemo otvorenog garda i da pokušamo da ih iznenadimo.

Republika

Foto: FSS

Ivan Ilić

 

Ilić je u Veroni saigrač sa Kameruncem Martinom Honglom:

Pričali smo o Svetskom prvenstvu, rekao mi je da imaju malih problema sa Angisom iz Napolija. Bilo je frke sa timom, ali ne sumnjam da će se do početka turnira dobro pripremiti i da će svima u grupi biti veoma nezgodan protivnik - zaključio je Ivan Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading