ŠOK ZAVRŠNICA ŠAMPIONATA U RUSIJI: Krasnodar na kraju izvisio, Zenit osvojio šestu uzastopnu titulu!

Autor:

Sport

25.05.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak tri tima su konkurisala za titulu.

ŠOK ZAVRŠNICA ŠAMPIONATA U RUSIJI: Krasnodar na kraju izvisio, Zenit osvojio šestu uzastopnu titulu!

Foto: zenit_spb/x

Zenit je uspeo da osvoji šestu titulu zaredom, iako je u poslednjih pet utakmica pre poslednjeg kola osvojio samo četiri boda od maksimalnih 15. Ovaj podvig ih je ponovo doveo do šampionske krune, što je impresivno dostignuće koje treba istaći.

Krasnodar je imao velike nade da osvoji prvu titulu u istoriji kluba, posebno nakon ulaganja od skoro milijardu evra koje je vlasnik Sergej Galicki uložio u klub u poslednjih 15 godina. Međutim, njihova nada je bila uzaludna jer su na kraju završili iza Zenita.

Moskovski Dinamo je takođe sanjao o tituli, posebno jer već 48 godina nisu bili šampioni. Imali su priliku da osvoje titulu, ali su na kraju završili iza Zenita, i to je bila velika razočaranja za ovaj klub.

Ključni trenutak za Zenit bio je meč protiv Rostova, gde su bili u zaostatku. Međutim, uspeli su da se vrate u meč, delom zahvaljujući penalu koji je doneo izjednačenje, a zatim su uspeli da postignu pobedonosni gol pet minuta pre kraja.

Nakon što je Zenit uspeo da osvoji titulu, Krasnodaru nije preostalo ništa drugo nego da se pomiri sa porazom, dok je Dinamo takođe ostao bez šanse za osvajanje titule.  Ovaj neverovatan završetak sezone definitivno je obeležio rusku fudbalsku scenu, ostavljajući navijače širom zemlje u neverici i uzbuđenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading