JEDNO TELO SE NALAZI POD OLUPINOM AVIONA, TRI OSOBE POVREĐENE DOK SE ZA JEDNOM TRAGA! U letelici bili PADOBRANCI! Pogledajte snimke avionske nesreće kod Zagreba! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

25.05.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređene osobe izvlače helikopterom.

JEDNO TELO SE NALAZI POD OLUPINOM AVIONA, TRI OSOBE POVREĐENE DOK SE ZA JEDNOM TRAGA! U letelici bili PADOBRANCI! Pogledajte snimke avionske nesreće kod Zagreba! (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/X/Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH

Civilna zaštita je potvrdila je da je jedna osoba poginula, a prema njihovoj objavi na letu je bilo pet putnika, u padu malog aviona cesna kod Zagreba.

 

 

Kako prenose hrvatski mediji jedno telo se nalazi pod olupinom aviona, tri su povređene a navodno se za jednom osobom još traga.

U avionu koji se srušio, pišu Hrvati, nalazili su se padobranci koji su vojna lica pa celu akciju spasavanja, ali i istrage oko pada preuzeće vojska.

- Danas, 25. maja 2024. u 16.13 sati dobili smo dojavu od OCCZ-a o mogućem padu manjeg aviona na području Lučkog. Na teren su odmah upućeni timovi HGSS Stanice Zagreb, Samobor i Karlovac, te su trenutno na terenu s ostalim operativnim snagama vatrogasaca, policije i HMS - rekli su iz Hrvatska gorska služba spasavana.

Povređene osobe izvlače helikopterom.

Oglasila se i hrvatska policija saopštenjem u kom se kaže:

- Danas, 25.5.2024. godine u 15.51 sati primljena je dojava o padu manjeg sportskog aviona u šumi, južno od Kerestinca. Policijski službenici izlaskom na teren potvrdili tačnost dojave, ukazuje se pomoć povređenima, mesto događaja je osigurano - naveli su iz MUP-a.

Avion je, kako se saznaje, bio mađarski. Cesna je pala odmah po poletanju.

Podsećamo, sredinom maja prošle godine desila se avionska nesreća u Hrvatskoj kada je takodje pao avion.

U holandskom avionu koji srušio na Maloj Kapeli kod Ogulina poginuli su svi putnici, njih troje, koliko ih je bilo prema planu leta.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading