ZVEZDA JESTE APSOLUTNI FAVORIT!? Još jedna činjenica ne ide u prilog crno-belima - evo o čemu je reč!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.04.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrojavaju se sati do nove svetkovine srpskog fudbala.

ZVEZDA JESTE APSOLUTNI FAVORIT!? Još jedna činjenica ne ide u prilog crno-belima - evo o čemu je reč!

Foto: Starsport

Došlo je vreme da beogradski Večiti rivali u direktnom duelu odluče o finalisti Kupa Srbije za sezonu 2023/24.

Prethodnog vikenda odigran je 173. prvenstveni Večiti derbi koji je nakon mnogo uzbuđenja i rezultatskih preokreta pripao fudbalerima Crvene zvezde koji su golovima u samom finišu meča stigli do trijumfa rezultatom 3:2, ali ovoga puta u pitanju je potpuno drugačija utakmica, meč u kojem popravnog nema i nakon kojeg pobednik stiže nadomak vrednog trofeja.

Kladionice su rekle svoje. Na osnovu dostupnih kvota ekipa sa stadiona "Rajko Mitić" je apsolutni favorit i sve sem trijumfa pulena trenera vladana Milojevića, predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju.

Uz navedeno, u prilog crveno-belima ide i nedavna istorija, tj. mečevi Večitih rivala koji su odigrani u okviru polufinalne runde Kupa Srbije.

Već u sezoni 2006/07, prvoj takmičarskoj godini koja se igrala nakon osamostaljenja Srbije, crveno i crno-beli su odlučivali u finalisti. U meču koji je odigran 18. aprila 2007. godine Crvena zvezda je minimalnim rezultatom 1:0 izborila plasman u veliko finale, gde je kasnije savladala novosadsku Vojvodinu.

Godinu dana kasnije isti rivali su na istom mestu i u istoj takmičarskoj rundi odigrali novi duel, a ovoga puta je Partizan slavio rezultatom 3:2, da bi protiv Zemuna u finalu stigao do pehara.

 

 

Do novog duela čekalo se pune tri sezone. U takmičarskoj 2010/11 godini, u polufinalnoj fazi Kupa Srbije igrana su dva meča. Prvi duel osdigran je u Humskoj, a crno-beli su zahvaljujući Prinsu Tejgu zabeležili trijumf od 2:0, što Crvena zvezda u revanšu nije nadoknadila. Drugi meč je okončan pobedom crveno-belih rezultatom 1:0, a počasni pogodak postigao je Andrija Kaluđerović.

Još jednom su se Večiti sastali samo 365 dana kasnije, ali je u oba meča Crvena zvezda bila daleko konkretnija. Nemanja Milunović i Filip Kasalica su u prvom meču bili kobni po crno-bele, dok su se u revanšu u Humskoj istakli Darko Lazović i Kristijan Borha.

Poslednji Večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije odigran je u sezoni 2019/20, a Partizan je na svom stadionu golom Bibrasa Natha u 56. minutu zabeležio trijumf vredan finala u kojem je novosadska Vojvodina ipak prigrlila pehar.

 

 

Statistika je jasna. Ukupno sedam mečeva je odigrano u polufinalnoj rundi najmasovnijeg takmičenja. Crvena zvezda je slavila četiri puta, dok su se jednom manje radovali crno-beli uz ostvareni gol količnik 8:6 u korist domaćina današnjeg meča.

Ostaje da se vidi hoće li danas Crvena zvezda nastaviti dominaciju, ili će crno-beli uspeti da poravnaju međusobni skor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading