IVANIĆ, ENDIAJE I OLAJINKA POGAĐALI ZA ZVEZDIN MIR PRED PLEJ OF! Crveno-beli lako izašli na kraj sa Železničarom!

Autor:

Sport

14.04.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Železničara iz Pančeva rezultatom 2:0 u poslednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije.

IVANIĆ, ENDIAJE I OLAJINKA POGAĐALI ZA ZVEZDIN MIR PRED PLEJ OF! Crveno-beli lako izašli na kraj sa Železničarom!

Foto: Starsport

Izabranici Vladana Milojevića izašli su prilično lako na kraj sa ekipom kojoj predstoji grčevita borba za opstanak u nastavku sezone.

FK CRVENA ZVEZDA - FK ŽELEZNIČAR 3:0 (1:0)

'45 Ivanić, '72 Endiaje, '86 Olajinka

 

Ipak, na startu nije izgledalo da će tako biti. Izostankom Gelora Kange, domaći su imali određenih problema kada je u pitanju kreacija u napadu, ali su negde nakon pola sata igre uspeli da konsoliduju redove i krenu da nalaze rešenja za dobro organizovanu odbranu Pančevaca. Tačno pred odlazak na pauzu u najboljem mogućem momentu Bukari je uputio centaršut, a Ivanić zakačio loptu taman toliko da donese prednost crveno-belima.

 

U drugom poluvremenu, Zvezda je veoma iskusno kontrolisala dešavanja na terenu, a drugi gol visio je u vazduhu sve dok sve bolji tandem Katai-Endiaje nije ponovo proradio i 18 minuta pre kraja doneo crveno-belima dva gola prednosti i miran kraj meča.

Da trijumf bude još ubedljiviji pobrinuo se Piter Olajinka koji je dobio loptu od Šljivića u poslednjim minutima susreta, te rešio da ne misli mnogo i opali po njoj i tako ujedno postavi konačan rezultat meča.

Republika

Foto: Starsport

Šerif Endiaje protiv Železničara

Ovom pobedom crveno-beli otišli su na +7 u odnosu na večitog rivala, ali će Partizan do kraja večeri odigrati svoj meč protiv Čukaričkog i tako imati priliku da ostane na pristojnih -4 pred početak plej ofa i veliki derbi koji nas očekuje na startu istog.

 

Standings provided by Sofascore

 

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

86. minut - Olajinka rešava sam situaciju i ujedno stavlja tačku na pitanje pobednika na meču!

79. minut - Katai je mogao da reši sve, ali je iz vrlo izgledne pozicije pogodio stativu!

72. minut Evo konačno drugog pogotka u mreži Mijatovića! Šerif Endiaje nastavlja izvrsnu golgetersku seriju pogotkom glavom na centaršut Kataija koji je tek kročio na teren!

69. minut - Zvezda pritiska, ali za sada ne uspeva da reši pitanje pobednika, iako je mogla to da uradi u dva navrata da su Hvang ili Bukari bolje reagovali.

51. minut - Olajinka se sjajno oslobodio čuvara i šutirao snažno, ali je Mijatović bio spreman da to odbije u korner.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2 minut - Kakva prilika za Endiajea - pogodio je stativu!

 

 

45. minut - Ivanić dovodi Zvezdu u prednost! Ispravio se za promašaj! Kačio je loptu posle centaršuta Bukarija taman toliko da je skrene u mrežu sa pet metara.

34. minut - Bukari u svom karakterističnom potezu pogađa Mijatovića pri šutu iskosa.

31. minut - Ubedljivo najbolju priliku na meču imao je upravo Mirko Ivanić, ali je u situaciji 1na1 sa Mijatovićem poslao loputu pored gola.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda - Železničar

23. minut - Evo Endiajea još jednom u prilici, međutim nije bilo lako zahvatiti loptu iz takve situacije.

6. minut - Evo prve velike prilike. Hvang je centrirao, a nesigurna odbrana gostiju dozvolila je Olajinki da dođe u veliku priliku, međutim, Nigerijac kao da to nije očekivao, pa je nehotice poslao loptu malo pored gola.

MEČ JE POČEO

PRE UTAKMICE

16:15 - Evo i konačnih sastava:

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić - Bukari, Olajinka, Ivanić - Endijae

Železničar: Mijatović - Balaž, Hajdin, Knežević, Kovačević - Endijae, Obradović, Pavlov, Romanić - Stanković, Đorđević

16:10 - Podsetimo, crveno-beli će danas biti oslabljeni neigranjem Gelora Kange zbog suspenzije Gabonca usled žutih kartona.

UVOD

 

 

Fudbaleri Crvene zvezde će na stadionu "Rajko Mitić" odigrati utakmicu poslednjeg kola Superlige Srbije protiv Železničara od 17 časova. Ovim susretom, klub iz Ljutice Bogdana će zatvoriti ovosezonsko izdanje regularnog dela šampionata naše zemlje i usmeriti svu svoju koncentraciju na predstojeće okršaje u plej-ofu. 

S obzirom da su crveno-beli uspeli da neverovatno poprave formu od dolaska novog-starog stručnjaka Vladana Milojevića, a ujedno i prikažu prelepu igru koja im je još jednom dopustila da dočekaju doigravanje na prvoj poziciji, malo je reći da iz ekipe očekuju pun stadion i pravo zagrevanje za 173. večiti derbi. Trenutno četa Vladana Milojevića ima četiri boda više u odnosu na tim Igora Duljaja, ali i istorijski gledano lakšeg protivnika.

Crveno-beli su savladali rivala i u Pančevu sa 2:1 pa su uvereni da će na svom stadionu overiti tri boda, ali i popraviti jedan svetski rekord. Naime, Zvezda je vezala 127 trijumfa na svom stadionu u prvenstvu, što pre nje nije pošlo za nogom nijednoj ekipi. Zato Milojeva četa namerava da poporavi skor i pomeri lestvicu rekorda.

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Trener crveno-belih je istakao da ih ne očekuje nimalo lak izazov.

- Očekuje nas teška utakmica, kao i sve prethodne u prolećnom delu prvenstva. Pred nama je poslednji meč u regularnom delu šampionata. Promenom trenera Železničar je zaigrao u drugom sistemu. Gospodin Dobrašinović je to već dobro pokazao dok je bio trener Novog Pazara. Odličan je taktičar, sigurno da nam neće biti lako. Očekujemo jako tešku utakmicu - rekao je Vladan Milojević. 

Standings provided by Sofascore

 BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading