STRANE SUDIJE U VAR SOBI: Fudbalski savez doneo ŠOKANTNU odluku pred nastavak prvenstva

Autor:

Sport

12.04.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće angažovane sudije iz Italije, Španije, Nemačke, Portugala i Holandije.

STRANE SUDIJE U VAR SOBI: Fudbalski savez doneo ŠOKANTNU odluku pred nastavak prvenstva

Foto: promofoto

Nemile scene posle utakmice Trabzona i Fenerbahčea promeniće fudbal u Turskoj iz korena, a ne bi bilo iznenađenje ako isti primer krenu da slede i ostale nacionalne lige. Naime, haos je zavladao na terenu kada su domaći navijači izgubili kontrolu i nasrnuli na gostujuće igrače. Ovaj incident je izazvao šok i nevericu, s obzirom na to da se retko dešava da navijači direktno napadaju fudbalere na terenu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Haos na meču

Nakon ovog incidenta, uprava Fenerbahčea je navodno donela odluku koja je iznenadila mnoge - klub razmatra istupanje iz turskog prvenstva! Ova vest je izazvala brojne spekulacije i zabrinutost u fudbalskoj javnosti, dok se još uvek čeka zvanično saopštenje kluba o njihovim planovima za budućnost.

Međutim, strasti bi sada mogle da se smire. Naime, Fudbalski savez Turske doneo je odluku da na kritičnim utakmicama turske Superlige do kraja sezone u VAR sobama budu angažovane strane sudije. Za početak, strane VAR sudije u 32. kolu Superlige biće dodeljene utakmicama Ankaragucu - Gazijantep, Fatih - Fenerbahče i Alanja - Galatasaraj.

Kako je saopšteno, do kraja sezone u VAR sobama biće angažovane sudije iz Italije, Španije, Nemačke, Portugala i Holandije. Takođe, naglašeno  je kako su turski zahtev za VAR sudijama prihvatile relevantne državne federacije. 

Inače, na utakmicama na kojima će raditi strane VAR sudije jezik komunikacije će biti turski i engleski. Zbog toga AVAR, AVAR 2 i VAR podrška koji mogu komunicirati na engleskom služiće uz VAR.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading