ČETVRTFINALE EVROKUPOVA: Tadić strelac, Fener izbegao debakl u Pireju! Nula u Plzenju

Autor:

Sport

11.04.2024

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrodošli u LIVE blog prvi mečeva četvrtfinala Lige konferencija i Lige Evrope.

ČETVRTFINALE EVROKUPOVA: Tadić strelac, Fener izbegao debakl u Pireju! Nula u Plzenju

Foto: Profimedia

LIGA KONFERENCIJE

Olimpijakos - Fenerbahče 3:2

'8 Fortunis, '32 Jovetić, '57 Čikinjo / '67 Tadić (penal), '74 Kaveči

Viktorija Plzenj - Fiorentina 0:0

 

TOK MEČEVA

90. minut - Gotovo je i u Pireju. Fener je izbegao debakl na gostovanju Olimpijakosu. Odluka, kao i kod Plzenja i Fjorentine, pada u revanšu.

90. minut - Kraj u Plzenju. Utakmica između domaćeg sastava i Fjorentine završen je bez golova - 0:0.

74. minut - Ludnica u Pireju! Fener se skroz vratio. Sada je 3:2, a strelac je Kaveči.

67. minut - Smanjuju Turci! Nadu je doneo Dušan Tadić koji je pogodio sa penala!

57. minut - Fenerbahče je u nokdaunu! Gol za Olimpijakos, Čikinjo je matirao Livakovića za ogromnih 3:0.

32. minut - Jovetić dovodi Oli do drugog gola prednosti već! Istanbulski tim je na kolenima, u totalno podređenom položaju!

8. minut - Fortunis već dovodi Olimpijakos u prednost protiv Fenera! Pirejci u ekstazi!

POČELI SU MEČEVI

UVOD

 

LIGA KONFERENCIJE

Večeras će koplja od 18:45h ukrstiti Olimpijakos i Fenerbahče, kao i Viktorija Plzenj i Fiorentina, dok će dva sata i 15 minuta kasnije na teren Aston Vila i Lil, te Klub Briž i PAOK.

Kada je u pitanju duel u Grčkoj, domaće očekuje paklen posao. Igraće sa Fenerbahčeom, a znajući koliko su pristalice oba kluba navijački aktivna, te večito zategnutu političku situaciju između Turske i Grčke, možemo očekivati vatren dvomeč. 

Grci ove sezone ozbiljno napadaju evropski trofej. O tome svedoči činjenica da se i PAOK i Olimpijakos nalaze u borbi za polufinale. Crno-beli iz Soluna odmeriće snage sa Brižom. Belgijanci su prošle sezone bili apsolutni hit u Ligi šampiona, ali su posle izgubili titulu i našli se u trećerazrednom UEFA takmičenju, koje im je, mora se priznati, mnogo više po meri. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Živković u PAOK

Ipak, derbi po snazi biće između Aston Vile i Lila. Nekako je tradicija ovog takmičenja, namenjenim slabije rangiranim nacionalnim šampionatima, da klubovi iz "Liga petica" budu osvajači. Emerijevi izabranici su glavni favoriti, ali ništa ne može da nas iznenadi u kup turnirima. 

Poslednji susret je između Plzenja i Fiorentine, a deluje da je italijanski kandidat, inače prošlogodišnji finalista, dobio najlakši zadatak. 

Lil ili Aston Vila igraće sa boljim iz duela Olimpijakosa i Fenerbahčea, dok će Klub Briž ili PAOK igrati u polufinalu pobednika dvomeča Viktorije Plzenj i Fiorentine.

Četvrtfinalni mečevi igraće se 11. i 18. aprila, dok su polufinala zakazana za 2. i 9. maj. Finale je na programu 29. maja na stadionu Aja Sofija u Atini.

LIGA EVROPE (21h)

Roma - Milan

Liverpul - Atalanta
Benfika - Marselj
Leverkuzen - Vest Hem

 

 

Poslebnu pažnju srpske javnosti privlači prvoizbučeni okršaj između Milana i Rome, s obzirom da će oči u oči biti naši internacionalci Mile Svilar(?) iz Rima, i Luka Jović u crveno-crnom dresu. Izvlačenje ovog para takođe znači da će Italija sigurno imati makar jednog predstavnika u polufinalu. 

Takođe, uzbudljiv može biti duel između Liverpula i Atalante. Dve ekipe, izrazito ofanzivno orijentisan, mogu doneti puno golova, a tako i veoma uzbudljive mečeve. Kako je sam nemački stručnjak najavio, ovo će mu biti poslednja sezona u klubu, a sigurno da će zato hteti da se oprosti sa evropskim trofejom. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop

Najveći hit evropskog fudbala, na čelu sa Ćabijem Alonsom, doćekaće engleskog predstavnika Vest Hem. Aktuelni šampion Lige konferencije pred sobom će imati paklen zadatak, s obzirom da im sleduje okršaj sa glavnim pretendentom na Bajernov tron u Nemačkoj. 

Poslednji susret je između Benfike i Marseja, i deluje da će oni privući najmanje medijske pažnje. 

Takođe, Milan ili Roma će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Bajer Leverkuzen - Vest Hem, dok će Benfika ili Marselj protiv Liverpula ili Atalante.

Prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope su 11. aprila, dok su revanši zakazani za 18. april.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading