TURCI POMILOVALI KRIVCE ZA NAPAD NA TADIĆA: Đuri oprošteno što ih je tukao

Autor:

Sport

06.04.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramnoo smanjene kazne.

TURCI POMILOVALI KRIVCE ZA NAPAD NA TADIĆA: Đuri oprošteno što ih je tukao

Foto: www.profimedia.rs

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske pogazila je svoje postulate i praktično pomilovala sve krivce, klub Trabzon i njegove navijače, za napad na Dušana Tadića i ostale fudbalere Fenerbahčea. Naime, nakon incidenata koji su usledili posle, posle poraza od 3:2, navijači Trabzona su uleteli na teren, izazvavši tuču sa igračima Fenerbahčea, među kojima je bio i kapiten reprezentacije Srbije, i obezbeđenjem pre nego što je policija intervenisala.

Zato je FS Turske izrekao kaznu od šest utakmica bez prisustva publike i novčanu kaznu od oko 87.000 evra. Pored kazne za sam klub pojedinci su takođe kažnjeni. Jedini fudbaler koji je dobio suspenziju je Holanđanin Džejden Kvin Ostervolde iz Fenerbahčea, koji će propustiti jednu utakmicu.

Foto: www.profimedia.rs

Gol Fenerbahčea koji je prethodio haosu

Međutim, samo nekoliko dana kasnije, TFF je zatvaranje stadiona smanjio sa šest na četiri utakmice. Dodatno, značajna finansijska kazna je praktično poništena jer sada iznosi oko 12.800 evra. Premalo za ono što se desilo.

Podsetimo, nakon dramatičnog završetka utakmice između Trabzona i Fenerbahčea, haos je zavladao na terenu kada su domaći navijači izgubili kontrolu i nasrnuli na gostujuće igrače. Ovaj incident je izazvao šok i nevericu, s obzirom na to da se retko dešava da navijači direktno napadaju fudbalere na terenu. Nakon ovog incidenta, uprava Fenerbahčea je navodno donela odluku koja je iznenadila mnoge - klub razmatra istupanje iz turskog prvenstva! Ova vest je izazvala brojne spekulacije i zabrinutost u fudbalskoj javnosti, dok se još uvek čeka zvanično saopštenje kluba o njihovim planovima za budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading