POBEDILI SMO IZ INATA: Heroj Partizana odbranio dva penala, pa podviknuo

Autor:

Sport

11.04.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Jovanović odveo crno-bele u polufinale Kupa Srbije, ali je ostao skroman.

POBEDILI SMO IZ INATA: Heroj Partizana odbranio dva penala, pa podviknuo

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom nad ekipom Voždovca teko posle boljeg izvođenja penala sa 5:4. Regularni deo utakmice je završen rezultatom 1:1, te se pobednik odlučivao udarcma sa kreča. Tu je golmana crno-belih Aleksandar Jovanović po ko zna koji put izrastao u heroja jer je neverovatno branio penale, najpre u regularnom delu jedan, dok je u penal-serijama "skinuo" dva udarca protivnicima i odvezao "parni valjak" dalje. Međutim, njemu ovo nije bio prvi put da se susreće sa važnim penalima, budući da je uspešan bio i protiv Sabaha u Ligi konferencija, kao i protiv Grafičara takođe u Kupu Srbije.

- Nije bilo lako, ali je najvažnije da smo prošli dalje, u polufinale! To je u ovom trenutku najbitnije. Trebalo je da privedemo utakmicu kraju na malo drugačiji i ozbiljniji način, ali smo primili gol i otišli u penal seriju. Vreme utakmice nije odgovaralo igračima, bilo je jako teško za trčanje, ali to naravno nije opravdanje. Idemo dalje - najbitnije je da smo prošli u polufinale - započeo je skromno Jovanović razgovor za klupski sajt crno-belih.

On je konstatovao da ekipa ima karakter i pozitivan inat da zapne kada je teško.

- Imamo taj inat, to nas prati od početka sezone. Kada je rezultat bio 1:1, došli su penali, stali smo zajedno svi i rekli "To je to – nema nazad! Tako je - kako je, idemo na penale i daćemo sve od sebe da se fokusiramo na igrače, šuteve, odbranu i da prođemo dalje!“ Dobijena je samo jedna runda, ostale su još dve utakmice do trofeja koji je krajnji cilj Partizana - jasan je Jovanović.

Kako je otkrio, smiren u penal-serijama uspe da ostane skoncentrisan jer se fokusira samo na njih, a ne na propuštene prilike koje su ih dovele do toga da spas traže sa kreča.

- To me je naučilo ranije iskustvo. Da se ne fokusiraš na ono što je iza tebe, već na ono na šta možeš da utičeš u datom trenutku. Sada je ispalo kako treba, baš kao i u nekoliko situacija u prošlosti - kazao je golman Partizana, pa se osvrnuo i na igru Voždovca:

To su mladi momci, koji jako lepo igraju, od noge do noge, od golmana pa sve do napada. Sve čestitke i njima. Žao mi je što ih ne prati rezultat, zato što su zaista mladi i igraju bez pritiska, ali će im pritisak doći, jer sada kreće borba za opstanak. Nadam se, i verujem, da će se izdići i izvući iz toga. Nije lako kada su momci toliko mladi.

Foto: Starsport

Čuva leđa saigračima: Aleksandar Jovanović

Za Jovanovića i Partizan nema odmora jer koliko u nedelju gostuju Čukaričkom u nameri da ostanu u korak za Crvenom zvezdom koja u Superligi beži četiri boda.

- Mi smo već počeli da spremamo tu utakmicu i onda do kraja imamo još osam utakmica u Superligi Srbije. Znamo jasan cilj - sve utakmice moramo da pobedimo! Spremamo se, ali to nije lako, zato što imamo konstantan pritisak, zbog bodova koje smo ispustili. Naš večiti rival dobija svaku utakmicu, te neće biti lako - zaključio je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading