PARTIZAN PRESKOČIO DRUGU MINU PRED PLEJ-OF! Kastiljo i Severina RAZMONTIRALI Novi Pazar! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preostaje još duel sa Čukaričkim.

PARTIZAN PRESKOČIO DRUGU MINU PRED PLEJ-OF! Kastiljo i Severina RAZMONTIRALI Novi Pazar! (VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su na svom stadionu Novi Pazar u 29. kolu Superlige Srbije rezultatom 2:0. Imali smo prilke da gledamo uzbudljivu utakmicu u Humskoj sa puno prilika, ali crno-beli su se pokazali kao kompetentniji rival, i na kraju izvojevali zlata vrednu pobedu koja ih drži u trci za prvu poziciju. 

Golove za crno-bele postigli su Ksander Severina (35') i Denil Kastiljo (56'). 

Foto: Starsport

Ksander Severina

Prvo poluvreme je odmah postavilo ritam kakav ćemo posmatrati skoro do samog kraja. 

Prvu ozbiljnu šansu imao je fudbaler Novog Pazara, Marko Šćepović.  Izvanredno su kombinovali nekadašnji crno-beli, Ljajić i pomenuti ofanzivac, koji se posle dodavanja našao sam pred Jovanovićem na levoj strani, ali je golman "parnog valjka" bio spreman i sprečio gol. 

Kazna je ubrzo stigla. Igrao se 35. minut kada je Goh doturio loptu Zahidu u kaznenom prostoru. Norvežanin je petljao i delovalo je da je upropastio dobru poziciju, ali je onda izbacio pas na ivicu kaznenog za Severinu, koji je u gužvi defanzivaca Pazara pronašao, kako izgleda, jedini prazan prostor do donjeg desnog ugla golmana Mirkovića. 

Do kraja poluvremena se razgoropadio Partizan. Imali su Beograđani nekoliko prilika da preko Baždara, Stojkovića i Zahida dođu do novog pogotka, ali je rezultat ostao ne promenjen do 15-minutnog predaha. 

Posle pet minuta u drugom poluvremenu, dogodio se kolosalni promašaj Severine. Od postignutog gola ga lopta nije slušala, a u 50. minutu Zahid i Baždar su Holanđaninu omogućili da se nađe ispred praznog gola. Ipak, onda se golman Nikola Mirković stvorio niotkuda neverovatno uspeo da stigne da sačuva svoju mrežu nogom. 

Ono što nije uspeo Severina, postigao je Kastiljo samo šest minuta kasnije. Brazilac je dočekao loptu na desnom boku. Već je bio u kaznenom prostoru, ali je rešio da raspali i pogodio je apsolutno jedino mesto koje Mirković nikako nije mogao da sačuva. 

Imao je Pazar dve prilike da smanji vođstvo - prvo preko Karaklajića, koji je sam ko duh uspeo da se spetlja i pri šutu pogodi svoju nogu, od koje se lopta odbila o prečku golmana Aleksandra Jovanovića, i posle preko Opare, koji je sebično rešio da sam završio akciju, u kojoj je imao dva slobodna igrača u kaznenom prostoru Partizana. 

Nije imao Pazar sreće, ali su se crno-beli pokazali na kraju kao bolji rival i zato zabeležili novu pobedu. 

Partizan sada zauzima drugu poziciju u prvenstvu sa 70 poena , dok se ekipa i Sandžaka nalazi na devetom mestu sa 35 bodova. 

 

Standings provided by Sofascore

 

KRAJ UTAKMICE!

90+1. minut - Sigurno je izboksovao loptu ubačenu iz kornera Jovanović. 

90. minut - U kompletnoj ofanzivi je Novi Pazar, sada će imati korner. Takođe, sudija je dodao tri minuta na regularno vreme. 

88. minut - LOŠ POTEZ OPARE! Imao je stranac Pazara po jednog igrača sa svoje leve i desne strane, mogao je da doda, ali se odlučio da sam završi akciju. Malo je reći da je ovaj sebičan potez prošao loše. 

84. minut - Utihnula je utakmica. Vidi se da je izabranicima Igora Duljaja dva gola dosta, te da hoće da meč mirno privedu kraju. 

83. minut - U igru ulazi Aleksa Janković umesto izvanrednog Ksandera Severine. 

Foto: Starsport

Ksander Severina

79. minut - U igru ulazi Aleksandar Šćekić umesto Gajasa Zahida.

75. minut - Okušao se Karaklajić sa velike distance, ali je to bila poslastica za Jovanovića. 

72. minut - Imao je Opara dobar pokušaj. Probao je da iznenadi Jovanovića šutem u bliži ugao, ali je lopta otišla pored stative. 

66. minut - KONAČNO PRETI PAZAR! GOSTI POGODILI PREČKU! Karaklajić se usled nesporazuma Markovića i Kovačevića našao sam u petercu, ali je bukvalno pogodio sebe pri šutu pa je ta lopta okrzla samo okvir. 

65. minut - Izlaze Kanute, Baždar i Goh u ekipi Partizana, a na teren će Leonard Ovusu, Nemanja Nikolić i Aldo Kalulu.

64. minut - Poništen je gol Ksanderu Severini. Partizanov Holanđanin baš nema sreće.

61. minut - Iz igre izlaze u ekipi Novog Pazara Šćepović, Ljajić, Adešina i Momčilović, a u igru ulaze Ejike Opara, Sead Islamović, Nikola Srećković i Nikola Karaklajić. 

60. minut - Odličan Šut Severina završio je tik preko prečke. 

56. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Kastiljo je dočekao loptu na desnom boku. Već je bio u kaznenom prostoru, ali je rešio da raspali. Pogodio je apsolutno jedino mesto koje Mirković nikako nije mogao da sačuva!

50. minut - SEVERINA PROMAŠIO KOLOSALNU ŠANSU! Zahid i Baždar su Holanđaninu omogućili da se nađe ispred praznog gola, a onda je Mirković neverovatno uspeo da stigne trkom i nogama sačuva svoju mrežu. Morao je Severina brže da reaguje. 

46. minut - Odmah pritiska Partizan. Praktično od prve sekunde se stvorila gužva u kaznenom prostoru Novog Pazara. 

POČINJE DRUGI DEO!

POLUVREME!

45+2 minut - Ništa se nije izrodilo iz prekida. 

45+1 minut - Baždar je ukrao loptu Fajedu u opasnoj zoni, a kada je shvatio da će mladi napadač Partizana izaći pred Mirkovića, faulirao je defanzivac Pazara Sameda i zaradio žuti karton. Biće slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora. 

42. mitnut - Nova šansa za crno-bele. Sada je Zahid u tranziciji došao do lopte u kaznenom, ali su ga ponovo izblokirali. Gladan je gola Norvežanin i to se vidi. 

37. minut - RASPLAMSALO SE U HUMSKOJ! Dali su previše prostora Pazarci Stojkoviću, a on je to umalo iskoristio "bombom" kao protiv Voždovca. Mirković je na njegovu nesreću bi skoncentrisan. 

36. minut - Kakva sreća za Partizan. Kanute je skrivio jedanesterac, ali je dosuđen ofsajd pri pasu koji je doveo loptu do Adešine. Ne sme ovoliko biti neoprezan zadnji vezni crno-belih.

35. minut - GOOOOOOOOL! Goh je doturio loptu Zahidu u kaznenom. Norvežanin je petljao i delovalo je da je upropastio dobru poziciju, ali je onda izbacio pas na ivicu kaznenog za Severinu, koji je u gužvi defanzivaca Pazara pronašao, kako izgleda, jedini prazan prostor do donjeg desnog ugla golmana Mirkovića. 

32. minut - Utakmica je malo utihnula. Obe ekipe često gube loptu na sredini terena i tako ne dolaze do konkretnih šansi kao u početku. 

22. minut - Evo i odgovora Pazaraca. Suma je pokazao majstoriju po levoj strani, doturio je Ljajiću, koji ju je prebacio daleko preko prečke. Bliži su vođstvu gosti. 

21. minut - Dobra prilika za Zahida. Natrčao je na ostavljenu loptu kod ivice kaznenog prostora i raspalio po njoj, ali nije bio dovoljno precizan. 

19. minut - Velika borba se vodi na sredini terena. Pazar je konačno uspeo da se oslobodi pritiska, i sada je i više nego ravnopravan rival klubu iz Humske.

12. minut - PRVA OZBILJNA ŠANSA! Izvanredno su kombinovali nekadašnji crno-beli, Ljajić i Šćepović. Napadač Pazara se našao sam pred Jovanovićem na levoj strani, ali je golman "parnog valjka" bio spreman i sprečio gol. 

5. minut - Adešina je vrlo agresivno izblokirao šut Zahida, te je lopta izašla u korner iz kog nije proizišla ozbiljnija šansa. 

3. minut - Prvu priliku na meču je imao Antić, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog zaustavio defanzivac gostiju. 

Meč je počeo!

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Kanute – Severina, Zahid, Goh – Baždar.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Đo, Momčilović, Adešina, Ljajić - Suma, Šćepović.

Uvod:

Fudbaleri Partizana dočekaće Novi Pazar na svom stadionu od 20.00 časova u okviru 29. kola domaćeg šampionata.

S obzirom da su velike evropske ambicije ekipe iz Sandžaka otišle niz vodu, pokušaće u ovom meču da zadrže sve šanse za plej-of Superlige. Sa druge strane, crno-belima je pobeda kategorički imperativ kako bi ostali u trci za titulu. 

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana na meču sa Voždovcem

Zanimljivost ovog meča je što se u Humsku vraćaju dobro poznata imena. Ovaj put u plavim dresovima, na JNA će istrčati Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepović i tako se suprotstaviti bivšem klubu. 

Foto: Starsport

Adem Ljajić u dresu Partizana

Pred duel sa Pazarcima medijima se obrati Igor Duljaj, strateg crno-belih.

- Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika. Mi ulazimo u ovu utakmicu sa malo više optimizma, zbog načina na koji smo došli do pobede na Voždovcu. To je mnogo značilo igračima. Pokazali smo karakter i da se nikada ne predajemo i osvojili smo tri važna boda. Tako da ovu utakmicu dočekujemo u pozitivnoj atmosferi. Klub je izašao u susret i obezbedio besplatan ulaz, igra se u 20.00 časova uveče i želeo bih da sutra bude što više naših navijača jer se ponovo pokazalo koliko su nam potrebni. Imam jednu želju, ne znam da li će mi se ostvariti, a to je da kada igrači Partizana postignu gol jednom otrče ka našem jugu- naglasio je Duljaj i dodao:

Foto: Starsport

Igor Duljaj

- U Novom Pazaru ima mnogo igrača koji su igrali u Partizanu. Došao je nov trener i uvek kada dođe do smene na klupi dođe do određene reakcije tima, igrači žele da se dokažu novom šefu. Tu je dosta bivših igrača Partizana, Ljajić, Suma, Bojat, Petković, Momčilović. Ekipa koja se bori za plej-of, imaju svoje ambicije, ali mi imamo cilj da na svom terenu osvojimo tri boda. 

Crno-beli zauzimaju drugu poziciju u šampionatu Srbije sa 67 bodova, dok Pazarci drže deveto mesto sa 35 poena. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading