PARTIZAN UZ MNOGO MUKE SLAVIO PROTIV SPARTAKA: Baždar heroj crno-belih u Humskoj!

Autor:

Sport

30.03.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Spartaka iz Subotice u 27. kolu Superlige na domaćem terenu minimalnim rezultatom - 1:0.

PARTIZAN UZ MNOGO MUKE SLAVIO PROTIV SPARTAKA: Baždar heroj crno-belih u Humskoj!

Foto: Starsport

Nakon što je Crvena zvezda slavila u Ivanjici, Partizan je bio primoran da slavi u Humskoj nad Spartakom - i uspeo je. Odigrao je vrlo neinteresantnu utakmicu, ali je trijumfovao zahvaljujući Samedu Baždaru koji se odlično snašao u 21. minutu posle loše intervencije golmana Spartaka Vulića i sproveo loptu u mrežu za veliku radost Igora Duljaja i stručnog štaba. 

FK PARTIZAN - FK SPARTAK 1:0 (1:0)

'21 Baždar

Od tog momenta pa sve do kraja susreta nismo videli ozbiljniju priliku, barem ne ispred gola gostiju. Subotičani su zbili redove u drugom poluvremenu i ozbiljno pripretili golu Partizana, međutim tandem Jovanović-Kovačević bio je neprobojan zid za Lalatovićeve igrače. Na kraju su se domaći grčevito branili u svom šesnaestercu, ali su uspeli da izvojevaju preko bitnu pobedu u borbi za povratak na šampionski tron.

Do kraja prvenstva ostalo je još svega tri kola, a potom slede plej-of mečevi.

Standings provided by Sofascore

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

90. minut - Crno-beli pokušavaju da zaprete iz kontranapada, ali se grčevito brane u svom šesnaestercu. Jovanović i Kovačević su stubovi u odbrani crno-belih.

83. minut - Auh, kakva odbrana Jovanovića! Mudrinski je ostao potpuno usamljen na skoku posle kornera, ali se golman crno-belih neverovatno isprečio i sačuvao gol svog tima!

77. minut - Zahid je takođe zbog problema sa povredom morao van, a umesto njega ušao je Trifunović.

69. minut - Koliko samo nedostaje završni pas domaćinu - na momente se čini kao da jednostavno ne žele da postignu gol iako učine sve da dođu blizu njega. Zahid je šutirao u golmana gostiju.

59. minut - Ovo može biti loša vest za grobare, Natho je morao da izađe sa terena zbog povrede zgloba, umesto njega ušao je Kastiljo.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40. minut - Au, kakva prilika za crno-bele. Vulić je ostao potpuno ukopan dok je lopta letela kroz peterac gostiju, ali niko nije uspeo da je dokači ni toliko da je skrene u mrežu.

21. minut - Gol! Samed Baždar dovodi domaće u prednost! Svemu je prethodio šut Zahida i loša reakcija golmana gostiju Vulića koji je slabo intervenisao i odbio loptu na koju je mladi reprezentativac Srbije natrčao i sproveo u mrežu.

9. minut - Evo već bure - igrači Partizana traže jedanaesterac posle zbrke u petercu nakon kornera Natha, ali od toga neće biti ništa.

3. minut - Baždar je prvi zapretio bezuspešno na meču.

MEČ JE POČEO

UVOD

 

 

18:10 - Meč počinje za 20 minuta.

17:45 - Sastavi ekipa izgledaju ovako:

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid – Kalulu, Natho, Goh – Baždar.

SPARTAK (5-3-2): Vulić – Mijailović, Bogićević, D. Kerkez, Ćalasan, M. Kerkez – Đurasović, Lukić, Mijić - Babić, Ubiparip.

PRE UTAKMICE

 

 

Fudbaleri Partizana od 18:30 časova dočekuju subotički Spartak u Humskoj u okviru 27. runde domaćeg šampionata. Ovo je veoma važan meč za crno-bele koji moraju da pobede kako bi nastavili poteru za Zvezdom, nakon što su ispustili prednost kiksevima u Lučanima i u Humskoj protiv Napretka.

Igor Duljaj dao je obimnu izjavu pre meča, a ona se najviše ticala Nenada Lalatovića, koga ponovo gledamo u Humskoj kao trenera, odnosa na relaciji Zvezda-Partizan i apela navijačima.

- Želeo bih da kažem jednu stvar, a to je da publika koja sutra dođe – moramo da budemo posebni. To znači da budemo drugačiji od drugih. A to je da svu svoju energiju prenesemo na igrače, i da se Nenad Lalatović i njegova porodica ne uzimaju u usta. On je moj prijatelj i kolega, bez obzira što je igrao u Zvezdi. Samo nemojte da uzimate porodicu u neki loš kontekst. Mi smo drugačiji od drugih, rekao je Duljaj i potom nastavio:

Sport mora da spaja ljude. Imam izutetno dva dobra prijatelja koji su u Zvezdi, neću da kažem ko su, i nijednom se za 10 godina nismo posvađali zbog Zvezde i Partizana. Sport treba da spaja ljude, ne da razdvaja. Mi svi treba da buemo primer za nove generacije koje stasavaju. Slažem se da neki put iskočimo iz kontesta i da moje ponašanje nije primereno i da se ja zbog tog stidim, ali to su sve emocije koje ne ssluže kao opravdanje - dodao je trener Partizana.

Podsetimo, za sastav domaćih ne konkurišu Mateus Saldanja i Nikola Miličić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading