POBEDA CRNO-BELIH! Aranđel SAČUVAO Partizan i nade o TITULI! Fantastičan meč na VOŽDOVCU!

Autor:

Sport

03.04.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvojevali su pobedu crno-beli.

POBEDA CRNO-BELIH! Aranđel SAČUVAO Partizan i nade o TITULI! Fantastičan meč na VOŽDOVCU!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su u gostima Voždovac u 28. kolu Superlige Srbije rezultatom 3:2. 

U crno-belom taboru bilo je uspona i padova, a sva tri gola postigla su tri različita igrača. Strelci su bili Samed Baždar (39'), Aleksandar Filipović (74') i Aranđel Stojković (90+2'), ispostaviće se heroj ovog meča. 

Republika

Foto: Starsport

Samed Baždar

Što se domaće ekipe tiče, sjajni Mihajlo Nešković, koji je ponajviše mučio odbranu Igora Duljaja, bio je strelac sa bele tačke (57'), dok je Džunior Flemings vratio nadu u bodove (80'), pre nego što se pojavio desni bek "parnog valjka". 

Prvo poluvreme je otpočelo polako. Obe ekipe su opipavale puls, a Partizan je bio blago u grču. Kao da su crno-beli bili svesni da ovde ne smeju prosuti bodove. 

Prva prilika je došla zapravo od domaćina, koji je u 34. minutu bio samo na centimetar od pogotka. Na njihovu žalost, Tiodorović se nije dokopao željenog pogotka. 

Ubrzo je usledila kazna zvana Samed Baždar. Prvi pravi napad crno-belih mladi igrač je pretvorio u gol sa puno osećaja. Krenuli su gosti konačno sa jačim pritiscima, šutirali su nekoliko puta i bili blokirani, a onda je lopta došla do Baždara, koji je sa dosta osećaja poslao loptu u suprotan ugao gola. 

Do kraja poluvremena nije bilo više uzbuđenja, tako da se na odmor otišlo sa prednošću crno-belih. 

Ono što je doneo drugi deo igre, teško da je bilo ko mogao da zamisli. Strašnu igru smo videli na obe strane, veoma otvoren pristup, i sa time dosta golova. 

Prevashodno je Ovusu skrivio penal, koji je sigurno iskoristio Nešković, da bi potom Filipović doneo novo vođstvo, dobrom reakcijom na centaršut Zahida.

Potom je Flemings doneo novo izjednačenje, iskoristivši grešku Jovanovića, da bi za kraj, Aranđel Stojković evrogolom u nadoknadi uspeo da postane heroj crno.belih i sačuva sva tri boda. 

Partizan ostaje drugi sa 67 poena, a Voždovac drži 11 mesto 30 bodova. 

 

Standings provided by Sofascore

 

KRAJ UTAKMICE I POBEDA PARTIZANA!

90+6. minut. - Svetozar Marković uspeo da ukliza Petroviću, i tako održi vođstvo. Neverovatan meč smo posmatrali na Stadionu. 

90+2. minut - ARANĐEL STOJKOVIĆ HEROJ! Prvo je šansu imao Voždovac, a onda je desni bek Partizana postigao evrogol. 

84. minut - Nižu se šanse za Voždovac, ali je ovaj put Jovanović bio heroj! Odbranio je loptu koju mu je ispred lica pokušao ubaciti iza leđa Nešković. 

83. minut - KAKVA PRILIKA ZA VUJANOVIĆA! Mogao je Voždovac da sačuva ceo plen, ali je sreća pogledala golmana crno-belih. Prilika je bila stopostotna., jer je fudbaler domaćina sa peterca šutirao i prebacio preko prečke. 

80. minut - GOOOOOOOL! Kakav meč gledamo na Stadionu. Sada je Fleming posle sjajnog utrčavanja prevario Aleksandra Jovanovića koji se uistinu nije proslavio. 

74. minut - GOOOOOOOOOOOL! Evo pogotka, ovaj put je strelac bio Filipović na centaršut Zahida. 

73. minut - Imao je Goh lepu kombinaciju sa Nikolićem ,ali Korejac nije uspeo da pronađe put do gola od defanzivaca Voždovca.

60. minut - Krenuo je Partizan sa ofanzivom odmah. Nikolić je uspeo da izbori korner za svoj tim. 

57. minut - GOOOOOOOL!!!!!! Nešković je šutirao u levu stranu Aleksandra Jovanovića. Golman Partizana je pogodio ugao. zakačio je prstima, ali je stativa bila saveznica igrača Voždovca!

55. minut - PENAL ZA VOŽDOVAC! Ovusu je bio neoprezan u duelu sa Neškovićem i skrivio kazneni udarac. 

48. minut -  SJAJNA ŠANSA! Dobra kombinacija Neškovića i Tiodorovića umalo je rezultirala golom, ali je lopta otišla tik pored stative. 

47. minut - Visok presing igra Partizan - delujed a crno-beli žele osigurati pobedu. 

Počelo je drugo poluvreme!
Prvo poluvreme

GOL - VODI PARTIZAN OD 39. MINUTA - Samed Baždar je strelac. Prvi pravi napad crno-belih mladi igrač je pretvorio u gol sa puno osećaja. Krenuli su gosti konačno sa jačim pritiscima, šutirali su nekoliko puta i bili blokirani, a onda je lopta došla do Baždara, koji je sa dosta osećaja poslao loptu u suprotan ugao gola.

KONAČNO i malo pravog fudbala i to u režiji Voždovca. Domaćina su centimetri delili do vođstva u 34. minutu protiv Partizana. Kolarević je probio po levoj strani i želeo da proigra nekog od saigrača, ali je pre Teodorovića do lopte došao Marković.

"Zmajevi" pokušali iz prekida da priprete, ali se više od gol-auta nije moglo.

Potpuna uspavanka na stadionu. Ni Voždovac ni Partizan ne znaju šta da rade sa loptom.

Proteklo je i 20 minuta igre na stadionu na krovu tržnog centra. Partizan bezopasan, Voždovac spustio gas.

Evo i Partizana na meču. Prvu priliku crno-beli imali posle 15 minuta i izborili korner jer je Ovusu pogodio jednog defanzivca domaćih

"Zmajevi" igraju oštro. Sudija već u devetom minutu vadio prvi žuti karton posle prekršaja Matića nad Kaluluom.

Utakmica kenula opipavanjem pulsa, Voždovac prvi napao, došao do kornera i prvi uputio šut posle sedam minuta igre.

Duel počeo minutom ćutanja.

 

PRE MEČA

Sastavi

Partizan: Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Ovusu – Severina, Goh, Kalulu – Baždar.

S druge strane, trener Nikola Mitić je izabrao:

Voždovac: Katić – Đurđević, Lukić, Savić, Đuričić – Matić, Mitrović – Flemings, Nešković, Kolarević - Teodorović.

Podsetimo, Duljaj je pred ovaj susret bio veoma oprezan, bez obzira na to što Voždovac nije u dobroj formi. On je svestan da ne sme biti opuštanja jer samo pobeda omogućava da se ostane bar na četiri boda zaostatka za Zvezdom.

- Verujem da će kolega na klupi Voždovca, najmađi u ligi, umeti da pripremi ekipu. Očekujem visok presing, imaju "zmajevi" dominantne i agresivne igrače. Radujem se otvorenoj partiji, verujem da će i navijači imati šta da vide. Bitna nam je mnogo utakmica iz više razloga, za sedam dana igraćemo i u kupu. A, prva naredna utakmica za nas je i najbitnija - rekao je Duljaj, pa poručio da ga loša forma rivala ne zavarava:

- Očekujem tešku utakmicu. Voždovac od početka proleća ne zna za pobedu i to nas tera na dodatni oprez. U mnogim mečevima bili su na nivou, u Bačkoj Topoli izgubili su 0:2, međutim, igra je nagoveštavala drugačiji ishod. Domaći teren, veštačka trava uvek su bili dodatna snaga Voždovčana.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
dragan

03.04.2024 19:10

do kada ce ovaj zvezdas da sudi ove penale protiv paretiuzana,da li bi to sudio protiv zvezde