TITULA (NE)PADA SA KROVA: Partizan na Voždovac, Crvena zvezda se UZDA U SVOG DŽELATA

Autor:

Sport

02.04.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zmajevi" često ubijali večite aždaje.

TITULA (NE)PADA SA KROVA: Partizan na Voždovac, Crvena zvezda se UZDA U SVOG DŽELATA

Foto: Starsport

TC Stadion - Dom fudbalera Voždovca

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće sutra IMT u 28. kolu Superlige spremni da načine još jedan veliki korak ka tituli. Da li će im taj put biti olakšan, odnosno da li će imati četiri boda prednosti u odnosu na Partizan, manje ili više, znaće pre nego što istrče na teren Marakane u 19 časova. Naime, crno-beli od 16.55 gostuju Voždovcu na uvek užarenom krovu, a nije se mali broj puta desilo da se večiti tamo i okliznu.

Republika

Foto: Starsport

Duel Partizana i Voždovca

Najpoznatiji primer desio se u sezoni 2016/17 kada je Partizan došao do svoje poslednje titule šampiona. Tada je Zvezda imala prednost, a onda su crveno-beli predvođeni trenerom Miodragom Grofom Božovićem otišli na krov tržnog centra i proklizali na veštačkoj travi. Taj poraz sa 3:2 ispostavio se koban, a Partizan je prvi prošao kroz cilj.

Foto: Starsport

Kiks Zvezde na krovu kojim je izgubila titulu u sezoni 2016/17.

S druge strane, "parni valjak" je poslednji put zastao pred "zamevima" u njihovom gnezdu 2019. Međutim, mogao je Voždovac da bude ove sezone faktor Zvezdinog posrtanja, a može se desiti da im je upravo on doneo sreću, ili da će je doneti. Naime, poraz sa 3:2 na startu prvenstva u gostima bio je prvi udarac za crveno-bele trenera Baraka Bahara. Kako mu se to desilo još nekoliko puta minule jeseni, pa je Partizan imao i devet bodova prednosti, uz pobedu u večitom derbiju. To je izraelskog stručnjaka koštalo posla, vratio se Vladan Milojević i Zvezda se vratila na čelo posle kikseva crno-belih, pa još ispada da je Voždovac crveno-belima učinio uslugu.

Imajući sve ovo u vidu, da se Voždovac ne predaje tako lako, trener Partizana Igor Duljaj je i te kako oprezan.

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj

- Verujem da će kolega na klupi Voždovca, najmađi u ligi, umeti da pripremi ekipu. Očekujem visok presing, imaju "zmajevi" dominantne i agresivne igrače. Radujem se otvorenoj partiji, verujem da će i navijači imati šta da vide. Bitna nam je mnogo utakmica iz više razloga, za sedam dana igraćemo i u kupu. A, prva naredna utakmica za nas je i najbitnija - rekao je Duljaj, pa poručio da ga loša forma rivala ne zavarava:

- Očekujem tešku utakmicu. Voždovac od početka proleća ne zna za pobedu i to nas tera na dodatni oprez. U mnogim mečevima bili su na nivou, u Bačkoj Topoli izgubili su 0:2, međutim, igra je nagoveštavala drugačiji ishod. Domaći teren, veštačka trava uvek su bili dodatna snaga Voždovčana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading