DUŠAN TADIĆ ZA ISTORIJU! Kapiten Srbije je sada i ZVANIČNO REKORDER!

Autor:

Sport

25.03.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko dostignuće igrača Fenerbahčea.

DUŠAN TADIĆ ZA ISTORIJU! Kapiten Srbije je sada i ZVANIČNO REKORDER!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno igra sa Kiprom u prijateljskom susretu u Larnaki i vodi rezultatom 1:0. 

Gol za naš nacionalni tim je postigao Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu sjajnom reakcijom na centaršut Lazara Samardžića. Priliku da duplira prednost je imao Aleksandar Mitrović, ali se napadač Al-Hilala pošteno obrukao laganom loptom, koju je Mol bez muke ukrotio. 

Ipak, od dešavanja u prvom delu gre, deluje zanimljivije ono što se dogodilo na početku drugog dela. Tada je u igru umesto Lazara Samardžića ušao kapiten Dušan Tadić i tako ispisao istoriju. 

 

 

Naime, veznjak Fenerbahčea ubeležio je 106. nastup u dresu reprezentacije Srbije i tako postao igrač sa najviše partija u nacionalnom dresu. 

Ako do sada nije bilo čisto, Dušan Tadić je legenda nacionalnog tima, i kao takav je zaslužio veliki ispraćaj iz reprezentacije. Evropsko prvenstvo u Nemačkoj mu može biti poslednje veliko takmičenje u dresu "orlova", tako da verovatno ne postoji bolji način da se oprosti, nego nekim fantastičnim uspehom na Evru. 

Srbija će na ovom turniru igrati u grupi sa reprezentacijama Engleske, Slovenije i Danske. Prvi meč sa "tri lava" igramo u Gelzenkirhenu, a onda će izabranici Dragana Stojkovića Piksija otputovati u Minhen na preostala dva susreta. 

Podsećamo i da je Srbija u prvom pripremnom duelu za Nemačku izgubila na gostovanju Rusiji sa 4:0. Pobeda protiv Kipra je apsolutni imperativ kako bi se vratila stabilnost pred veliko takmičenje, a igračima povratio elan i sigurnost u sopstvenu igru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading