TRAGEDIJA U SVETU FUDBALA! Preminula LEGENDA španskog kluba!

Autor:

Sport

24.03.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki udarac u krucijalnom delu sezone.

TRAGEDIJA U SVETU FUDBALA! Preminula LEGENDA španskog kluba!

Foto: Starsport

Manuel Ruiz de Lopera, bivši predsednik Reala Betisa, preminuo je u 79. godini, ostavljajući iza sebe nasleđe obeleženo kontroverznim odlukama i značajnim doprinosima istoriji kluba. Kao vođa andaluzijske ekipe skoro dve decenije, od 1992. do 2010. godine, Loperin uticaj se osećao kako na terenu, tako i van njega.

 

 


Tokom Loperinog mandata, Real Betis je doživeo period transformacije i značajnih dostignuća. Pod njegovim rukovođenjem, klub je video kako rivalni tim Sevilla  osvaja Kup kralja 1995. godine, zauzima drugo mesto 1997. godine, i pravi svoj debi u UEFA Ligi šampiona 2005. godine. Pored toga, Real Betis se pojavljivao i u Evropskom kupu, osvajao ga 1997/1998. godine, i četiri puta osvajao titulu UEFA Kupa.

Jedna od karakterističnih akcija Lopere bila je inicijativa za renoviranje Betisovog stadiona, koji je odlučio da nazove po sebi 2000. godine. Stadion je nosio njegovo ime sve do 2010. godine, kada je glasanjem članova došlo do promene imena u Stadion Benito Viljamarin. Loperin predsednički mandat takođe je obeležen pravnim skandalima koji su narušili njegovu reputaciju i konačno doprineli kraju njegovog mandata.

Real Madrid, priznajući Loperino mesto kao jednog od istorijskih predsednika Reala Betisa, odao je počast njegovim doprinosima klubu, ističući njegov značaj u istoriji La Lige.

Manuel Ruiz de Loperin uticaj na Real Betis, od značajnih sportskih dostignuća do kontroverznih odluka, ostavio je neizbrisiv trag na istoriju kluba. Dok fudbalski svet žali za njegovim odlaskom, njegovo nasleđe će nastaviti da bude sećano i raspravljano kako od strane navijača, tako i posmatrača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading