TUGA NA OSTRVU: Preminuo bivši reprezentativac Engleske!

Autor: P. Z.

Sport

24.02.2024

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag u kolevci fudbala.

TUGA NA OSTRVU: Preminuo bivši reprezentativac Engleske!

Foto: pixabay.com

Legendarni fudbaler Kvins Park Rendžersa, Sten Bouls, preminuo je u 76. godini života.

Londonski klub je objavio tužnu vest, naglašavajući da je Bouls od 2015. godine patio od Alchajmerove bolesti. Klub je istakao da je Bouls bio jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije, te da je ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba.

Sten Bouls je svoju karijeru započeo u Mančester Sitiju, da bi kasnije nastupao za Beri, Kru, Karlajl, Notingem Forest, Lejton Orijent i Brentford, gde je i završio svoju bogatu karijeru 1984. godine. Za Kvins Park Rendžers odigrao je impresivnih 315 utakmica i postigao 97 golova u periodu od 1972. do 1979. godine. Ukupno, Bouls je odigrao preko 560 utakmica u engleskom fudbalu, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji britanskog sporta.

Upisao je pet utakmica za reprezentaciju Engleske, a uspeo je i da postigne jedan gol, protiv Velsa na Ninijan Parku 1974. godine.

Pored svojih sportskih dostignuća, Bouls je u autobiografiji objavljenoj 1996. godine otvorio dušu o svojim ličnim izazovima, priznavši probleme sa alkoholom, kockanjem i ženskaroštvom. Ova iskrenost i otvorenost o njegovim ličnim demonima dodatno su humanizovali ovu fudbalsku ikonu i pokazali da niko nije imun na životne izazove.

Nakon što je javnost saznala za Boulsovu borbu sa Alchajmerovom bolešću, Kvins Park Rendžers je 2017. godine organizovao humanitarnu utakmicu protiv Bornmuta u čast Boulsa. Cilj ove inicijative bio je prikupljanje sredstava za njegovo lečenje i negu, što jasno govori o dubokom poštovanju i naklonosti prema ovom fudbalskom velikanu.

Sten Bouls će zauvek biti upamćen kao ne samo izuzetan fudbaler, već i kao čovek koji je hrabro delio svoje lične borbe, inspirišući mnoge da se suoče sa svojim izazovima. Neka mu je večna slava i hvala za sve što je pružio svetu fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading