POBEDA ZVEZDE! Knežević doneo TRIJUMF crveno-belima! Zenit nije MOGAO DA SE VRATI!

Autor:

Sport

23.03.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl je pripao crveno-belima.

POBEDA ZVEZDE! Knežević doneo TRIJUMF crveno-belima! Zenit nije MOGAO DA SE VRATI!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit u prijateljskom okršaju na Marakani rezultatom 1:0. Iako smo u prvom delu igre gledali prilično spor meč, drugo poluvreme donelo je mnoštvo uzbuđenja na obe strane. 

Jedini gol na meču postigao je Nikola Knežević (82') fantastičnom reakcijom na odbitak centaršuta Marka Ćurića. 

Foto: Starsport

Nikola Knežević

Po početku duela, svedočili smo raznolikim transparentima, kao i spektakularnoj koreografiji Delija, ali nažalost, igra jednostavno nije ispratila zbivanja na tribinama. 

Foto: Starsport

Koreografija delija

Igra je bila prilično spora, a skoro da nismo videli nijednu šansu koja bi možda mogla da prenese momentum na jednu od dve strane.

Prvu i jedinu šansu imao je kasnije strelac jedinog gola, Nikola Knežević. Dobru loptu u kaznenon prihvatio je Nikola, šutirao je, ali golman Zenita se našao na pravom mestu i sprečio pokušaj mladog fudbalera Zvezde.

Ipak, drugo poluvreme je bilo potpuno suprotno. Iako nije odma na početku počelo da "pršti" bilo je jasno da ćemo do kraja imati o čemu da razgovaramo. 

Led je probio Olajinka u 53. minutu. Probio se Zvezdin Nigerijac po desnoj strani, krenuo da ulazi u sredinu i šutirao prilično dobro, ali je lopta završila preko prečke. 

Ubrzo se razdrmao i Zenit. Rusi su čak dva puta savladavali Gutešu, ali je okvir gola bio ruka spasa našeg kluba. 

Prvo je zapretio Jerohin odličnom reakcijom u srcu kaznenog prostora na ubačenu loptu Isidora. Lopta je pogodila prečku, delovalo je da se odbila u gol, ali je sudija procenio da nije prešla liniju celim obimom. 

Samo dva minuta kasnije, upravo je Isidor okušao svoju sreću sa ivice kaznenog prostora, ali je ovaj put na strani Zvezde bila stativa. 

Baš kada je delovalo da će Zvezda pasti dogodila se ofanziva. Savršen centaršt sa levog boka uputio je Aleksandar Katai u 73. minutu, a Jovan Mituljikić se okušao glavom, međutim veoma malo mu je falilo da bi se upisao u strelce. 

Ono što nije uspeo Mituljikić, postigao je Knežević. Možda Nikola nije imao sreće  u prvom delu, ali se u 82. ,minutu nije obrukao. Mladi fudbaler je prihvatio odbijenu loptu koju je Ćurić poslao u kazneni prostor, i smestio je u gornji desni ugao golmana Zenita.

Iako je bilo još vremena, i nekih manjih pokušaja Zenita da izjednači, susret se završio u korist aktuelnog srpskog šampiona. 

Spektakl na Marakani je ispratilo oko 40.000 ljudi, a ovo sigurno neće biti poslednji put da se ove dve ekipe susretnu i tako omoguće svim ljubiteljima fudbala da uživaju u igrama najbolje ruske i srpske ekipe. 

 

KRAJ UTAKMICE!

89. minut - Ulazi Matić umesto Kataija, Cvetković umesto Kneževića.

88. minut - Nadire Zenit! Mantuan je uputio udarac prema golu Zvezde, ali je Guteša bio na pravom mestu i lako sprečio pokušaj Brazilca. 

82. minut - GOOOOOOOL! Možda nije imao sreće Knežević u prvom delu, ali se sada nije obrukao. Mlad i fudbaler je prihvatio odbijenu loptu koju je Hvang poslao u kazneni prostor, i smestio je u gornji desni ugao golmana Zenita. 

75. minut - Potencijalni problem za Zvezdu. Endiaje je morao da napusti igru, izgleda usled povrede, a zamenio ga je Marko Ćurić. Verovatno će Katai preći u špic, a mladi fudbaler crveno-belih na svoje mesto, u vezni red. 

73. minut - STRAŠNA PRILIKA ZA ZVEZDU! Savršen centaršt sa levog boka uputio je Aleksandar Katai, a Jovan Mituljikić se okušao glavom, međutim veoma malo mu je falilo da bi se upisao u strelce. 

71. minut - Ponovo prete gosti. Ovaj put se Kovalenko oprobao sa distance, ali je lopta otišla pored gola. 

67. minut - U igri je Nikolu Mituljikića zamenio njegov brat Jovan, dok je Đermanović ušao umesto Spajića. 

62. minut - JOŠ JEDNOM OKVIR GOLA! Probio se Isidor po desnoj strani, šutirao silovito po zemlji, ali se lopta srećom po Gutešu odbila o stativu. 

60. minut - KAKVA PRILIKA ZA ZENIT, DA LI JE GOL? Centrirao je  Isidor , a Jerohin je šutirao iz prve i pogodio prečku. Lopta se odbila, naizgled iza gol linije, ali sudija nije smatrao da je prešla gol liniju celim obimom!

53. minut - SJAJAN POKUŠAJ OLAJINKE! Probio se Zvezdin Nigerijac po desnoj strani, krenuo da ulazi u sredinu i šutirao prilično dobro, ali je lopta završila preko prečke. 

51. minut - Za sada gledamo sličan fudbal kao u prvom delu, prilično sporo bez nekih zanimljivijih dešavanja. 

46. minut - Zajednička bakljada Rusa i Srba!

Foto: Republika.rs

Bakljada severa

Foto: Republika.rs

Bakljada Rusa

POČINJE DRUGI DEO IGRE!

POLUVREME!

41. minut - Slobodan udarac za Zvezdu na ivici kaznenog prostora nije uspeo da iskoristi Aleksandar Katai. 

37. minut - PRVA ŠANSA! Dobru loptu u kaznenon prihvatio je Knežević, šutirao je, ali golman Keržakov se našao na pravom mestu i sprečio pokušaj mladog fudbalera Zvezde.

34. minut - Prva polušansa na meču. Rodić je u poslednjem času reagovao ma centaršut Mantuana i izbacio loptu u korner. 

30. minut - Nezgodan pad Gustava Mantuana. Zaista ne bi bilo dobro da ovakav događaj povredi neka bespotrabna potreba. Igrač Zenita se praktično sam zakačio tako što je zapeo o travnatu podlogu. Srećom sve je okej sa Brazilcem. 

26. minut - Zvezda ima ofanzivu i vrši pritisak, ali nikako da probije zbijene defanzivne linije ruske ekipe. 

19. minut - Blago se rasplamsala borba na terenu. Obe ekipe su uspele da saseku kontre protivnika u ranoj fazi, ali ovo može biti nagoveštaj uzbudlivije igre. 

10. minut - Prvi korner za Zenit i slab pokušaj glavom Rodrigaa u okvir gola. 

7. minut - Na kraju slaba egzekucija udarca iz ugla. Imao je Olajinka ulaz u kazneni sa desnog boka, tražili su crveno-beli penal, ali ništa od toga. 

6. minut - Za sada je prilično mirno na meču. Crvena zvezda ima prvi korner nakon pokušaja prodora Mituljikića. 

MEČ JE POČEO!

SASTAVI:

Crvena zvezda: Guteša, Uroš Spajić, Gelor Kanga, Šerif Endijae, Aleksandar Katai, Peter Olajinka, Milan Rodić, Viktor Radojević, Nikola Knežević, Nikola Mituljikić, Lazar Nikolić.

Zenit: Keržakov, Karavaev, Rodrigao, Santos, Ninjo, Aleksandr Kovalenko, Ilzat Akhmetov, Aleksandr Erohin, Pedro, Gustavo Mantuan, Vilson Isidor, Aleksandr Vasutin.

PRE UTAKMICE

19.02 - Minut ćutanja nakon spektakla koji je priredila Danica Crnogorčević izvedbama ruske i srpske rodoljubive pesme. 

18.50 - Istaknuta podrška poginulima u Moskvi. 

Foto: Republika

Transparent na tribinama

18.35 - Igrači Zenita istrčali na zagrevanje. 

Foto: Starsport

Fudbaleri Zenita na zagrevanju

6.29 - Horde navijača pohrlile su na ovaj susret, a Marakanu očekuje spektakl u pravoj fudbalskoj atmosferi. 

18.15 - Kako prenose mediji, policija je visoko naoružana za ovaj duel, pa su viđeni sa dugim cevima.

Foto: Starsport

Naouražini specijalci

18:00 - Tribine stadiona "Rajko Mitić" su već poprilično popunjene.

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju danas od 19 časova ekipu Zenita u prijateljskoj utakmici bratskih klubova.

Strašna tragedija je pogodila Moskvu i Rusiju, cela planeta je šokirana jezivim masakrom koji se dogodio, otkazan je i prijateljski duel Rusije i Paragvaja, ali su se timovi dogovorili da se večerašnji meč odigra. U znak sećanja na žrtve terorističkog napada u Moskvi, pred početak utakmice biće održan minut ćutanja. Ovaj gest solidarnosti i saučešća prema ruskom narodu pokazuje da su odnosi između dve zemlje na visokom nivou.

Pred duel sa prijateljskim klubom, crveno-belima je stigla sjajna vest, pošto se u Beograd vratio Gelor Kanga, a videćemo hoće li biti na Milojevićevom spisku.

Ogromno interesovanje vlada za večerašnju utakmicu. Ulaz na ovaj meč je slobodan, te se očekuje veliki broj navijača na tribinama, uzimajući u obzir da je vreme izuzetno prijatno. Delije su već uputile bitnu poruku svim navijačima u vezi sa koreografijom i molbom svim navijačima da što ranije zauzmu svoja mesta na stadionu.

Podsetimo da su Crvena zvezda i Zenit poslednji put odmerili snage tokom letnjih priprema, kada su crveno-beli trijumfovali rezultatom 2:1. Ovoga puta, oba tima će biti oslabljena neigranjem nekoliko igrača koji su na reprezentativnim dužnostima.

Delegacija ruskog tima danas je takođe bila u poseti Hrama Svetog Save.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading