UPRKOS UBEDLJIVOM PORAZU U MOSKVI! Selektor Stojković dobio POHVALE zbog OVOG poteza!

Autor:

Sport

22.03.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" izgubili na gostovanju Rusiji.

UPRKOS UBEDLJIVOM PORAZU U MOSKVI! Selektor Stojković dobio POHVALE zbog OVOG poteza!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u prvoj proveri na VTB areni od Rusije rezultatom 4:0 u prijateljskoj utakmici, ali nije sve bilo tako crno u neuspehu "orlova".

Prema rečima legendarnog asa Crvene zvezde Boška Đurovskog, selektor Dragan Stojković Piksi napravio je nekoliko dobrih poteza.

- Svideo mi se Piksijev potez da posle isključenja Gajića protiv Rusije u nastavku utakmice igra u formaciji 4-3-2 i na taj način optereti odbranu rivala - rekao je Đurovski, nekadašnji kapiten crveno-belih i državni reprezentativac.

On je za "MaxSport" istakao da mu se dopala i ideja sa postavkom 5-3-1.

- Mislim da bi jučerašnji susret, uprkos visokom porazu 4:0, mogli svi da izvuku kao pouku i da će sve izgledati bolje kada to bude potrebno - naglasio je proslavljeni as.

Foto: Starsport

Boško Đurovski

Prema njegovim rečima, navijačka javnost u Srbiji pred svako veliko takmičenje veruje u najviše domete i pravi veliku pompu, koja se kasnije pretvara u nezadovoljstvo iste.

- Verujem u ove momke, imamo dobar tim, ali ako pogledamo Švedsku ili Dansku videćete mnogo drugačiji sistem rada, koji ih odvodi na najveće evropske i svetske smotre u svim uzrasnim kategorijama. Nemamo kontinuitet, stalno nešto menjamo, isprobavamo, od strategije do smene selektora, celog tima. Mislim da moramo po tom pitanju da napravimo najveće promene, koje će sigurno uticati na fudbal u Srbiji i stanje u Savezu.

Boško je tokom igračke karijere delio svlačionicu sa Piksijem, a potom radio i kao njegov asistent. Ubeđen je da samo uspeh na Evropskom prvenstvu može da zadovolji apetite fudbalskih poklonika.

- On poseduje ogromno iskustvo i ima autoritet kod igrača, što je svakako veoma važno. Sa jedne strane je veoma teško voditi selekciju koja se dosta kritikuje i na svaki poraz se gleda kao neuspeh, dok sa druge strane gledišta rezultati nisu baš najbolji, kao i sama igra. Plasirali smo se na prvenstvo, ali mislim da je potreban uspeh na Evropskom prvenstvu kako bi naš fudbal porastao u nekim segmentima, u suprotnom očekujem da će javnost biti veoma nezadovoljna - istakao je Đurovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading