FIFA SPECIJALAC POKVARIO SPEKTAKL! I Rusi su OGORČENI na turskog sudiju! Evo šta mu sve ZAMERAJU! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.03.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska selekcija zbog odluke turskog sudije bila primorana da 70 minuta igra sa čovekom manje.

FIFA SPECIJALAC POKVARIO SPEKTAKL! I Rusi su OGORČENI na turskog sudiju! Evo šta mu sve ZAMERAJU! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Rusije ubedljivo je savladala Piksijeve "orlove" u prvoj prveri naše selekcije, pred start na Evropskom prevenstvu u Nemačkoj - 4:0.

Ključni detalj koji je pogurao "zbornaju" ka uspehu, bilo je isključenje Milana Gajića u 20. minutu, kada je bivši igrač Crvene zvezde skrivio penal, koji je Anton Mirančuk pretvorio u vođstvo.

Defanzivac "baćuški" Danil Hlusevič smatra da je pobeda došla kao plod boljeg izdanja njegovog tima:

- Velika je stvar što smo pobedili, jer to želimo na svakoj utakmici. Srbija ima jak tim, mnogo njihovih igrača nastupa u najjačim ligama Evrope. Ali, crveni karton koji su dobili je mnogo uticao na njihovo izdanje i na rezultat - rekao je Hlusevič.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dinjar Biljaetdinov

Legendarni reprezentativac Rusije, Aleksandar Mostovoj, smatra da je turski sudija Arda Kardešler pokvario utakmicu.

- Posle 2:0 sam prestao da gledam utakmicu. Nije mi više bilo zanimljivo. Šta da gledam? Sudija je pokvario meč. Ono sto odsto nije bio crveni karton. Niti u ovakvim utakmicama treba da ga daješ za onakav start. Posle isključenja nije više bilo borbe, ni brzine na terenu, nije više bilo interesantno - ocenio je Mostovoj.

FIFA specijalac se potrudio da upropasti utakmicu dva bratska naroda, time što je prerano poslao Gajića "na tuširanje".

Arda je izabran s namerom, budući da se radi o arbitru koji je lak na kartonima, a pritom nije imao priliku da često deli pravdu u mečevima pod okriljem UEFA (Liga šampiona, Liga Evrope, Liga Konferencija).

Sudio je, do Moskve, 243 utakmice, uglavnom u turskom prvenstvu i u tom periodu dao neverovatnih 948 žutih kartona, od toga 22 druga žuta kada je isključivao igrače, 21 direktni crveni karton, i dosudio 87 penala!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Arda Kardešler pokazuje crveni karton Milanu Gajiću (6)

Kuriozitet utakmice Rusija - Srbija je da tokom svih 90 minuta, sem očigledno režiranog crvenog kartona Milanu Gajiću, Kardešler nije pokazao nijedan žuti karton nijednom igraču iz oba tabora! Dakle, jedva je čekao da nekom dodeli crveni i nastavi svoju tradiciju kada sudi mečeve.

Još jedan bivši ruski as Dinjar Biljaletdinov je konstatovao da ova pobeda nije mnogo toga donela njihovoj reprezentaciji.

- Teško je oceniti kvalitet naše reprezentacije, jer je u većem delu utakmice imala igrača više. Jesmo imali posed lopte, dobro smo stajali na terenu, ali je teško oceniti sve to kada igrate 11 na deset. Ovaj meč nam je dao malo informacija o našem kvalitetu. Ono što mi se svidelo je što smo Srbiju držali u potpunoj konfuziji, jer u drugom poluvremenu nije mogla baš ništa da uradi na terenu - istakao je Biljaletdinov.

Podsetimo, selektor Srbije Dragan Stojković je odmah posle meča izjavio da je detalj oko Gajićevog isključenja odlučio dalji tok utakmice:

- Sve što smo želeli da sprovedemo u delo u taktičkom smislu palo je u vodu posle 20 minuta. Crveni karton je, očigledno, bio ogromna prednost za rusku ekipu. Bilo je teško igrati u jačem ritmu i napraviti bolji rezultat. Prestroga, dupla kazna…Nebitno da li je 2:0, 3:0 ili 4:0, nezadovoljan sam da nismo bili u egalu. Šteta, imali smo nekoliko dobrih sitaucija, ali nismo uspeli. Oni su nas kažnjavali i baš koristili prednost - izjavio je Stojković po završetku duela.

Slično razmišlja i kapiten "orlova" Dušan Tadić:

- Nema tu šta da se kaže. Mislim da je crveni karton sve promenio i eto do tog crvenog kartona utakmica je bila izjednačena, ali kad dobiješ crveni, daju gol iz penala, onda je skroz druga priča. Tako da je bilo teško da se igra, iako smo prvo poluvreme sa igračem manje stvorili dve stopostotne šanse, preko Jovića i Gaćinovića, mogli smo da postignemo pogodak, ali eto... Samo treba da se braniš, imaš igrača manje, onda ne može da se stekne realna slika - kazao je Tadić.

Odmah prvi start i sankcionisanje isključenjem...

- Možda malo za prijateljsku utakmicu... I ruski igrači su govorili bolje da nije dao crveni, zato što bi onda bila drugačija utakmica, mogla bi da ode i na jednu ili drugu stranu, ovako je upropastio...

Kapiten "orlova" je otkrio koliko boli poraz?

- Boli zato što nećeš da izgubiš, ali bolje sad, nego negde kasnije. Ne možemo da sagledamo realnu sliku, sa igračem manje, posle je teško nije merodavno. Da popravimo utisak na Kipru, želimo da svi igrači dobiju šansu - dodao je Dušan Tadić.

BONUIS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading