PUKLA "PETARDA" NA MARAKANI! Šampion DEKLASIRAO najveće iznenađenje Superlige! Šerif POHAPSIO Kragujevčane! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.03.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički 1923 iz Kragujevca rezultatom 5:0 (2:0) u 26. kolu Superlige Srbije.

PUKLA "PETARDA" NA MARAKANI! Šampion DEKLASIRAO najveće iznenađenje Superlige! Šerif POHAPSIO Kragujevčane! (VIDEO)

Foto: Starsport

Ni "d" od derbija na Marakani! Šampion je brutalnom igrom "počistio" Kragujevčane pred 18.241 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", ubedljivije nego što je i ko mislio. Naročito ako se zna da su gosti iz "srca" Šumadije na najveći srpski fudbalski objekat došao sa sedam vezanih trijumfa (šest u prolećnoj sezoni), što je najavljivalo spektakl.

Međutim, da neizvesnost izostane, potrudili su se igrači Crvene zvezde, koji su već do odmora rešili svako pitanje oko pobednika, golovima Marka Stamenića i dvostrukog strelca Šerifa Endiajea, koji je u nastavku nastavio goleadu u ovom meču.

Foto: Starsport

 

Klub s Marakane je brzim golovima stigao do vođstva od 2:0 i u razmaku od 10 minuta slomio otpor Kragujevčana, a mrežu, do tada, odličnog golmana Stojana Lekovića, tresli su već pomenuti Stamenić i Endiaje.

Posle nekoliko propuštenih prilika, reprezentativac Novog Zelanda je odlično iskoristio centaršut upućen od strane Gelora Kange i na drugoj stativi poslao loptu iza Lekovićevih leđa, za veliku radost delija na stadionu "Rajko Mitić" - 1:0.

Gabonac je izveo korner, odbijena lopta mu se vratila te je odmah ubacio u šesnaesterac, a Stamenić je fenomenalno reagovao za novi pogodak u crveno-belom dresu:

Samo 10 minuta kasnije, Kragujevčani su opet bili prinuđeni na kapitulaciju, a Šerif Endiaje je nastavio golgeterski niz. Njego prvi od dva pogotka u ovom meču, bio je prava majstorija.

Senegalac je primio asistenciju koju mu je poslao Srđan Mijailović, zahvatio loptu petom i efektno udvostručio vođstvo izabranika Vladana Milojevića.

Posao crveno-belima u nastavku je olakšan, jer je Radnički 1923 je u razmaku od samo 180 sekundi ostao sa desetoricom na terenu! Slobodan Simović je u 48. minutu morao “na tuširanje”, pošto je za svega tri minuta zaradio dva žuta kartona, pa ga je posle startova nad Endiajeom i povlačenja Senegalca sudija Šegrt poslao u svlačionicu. Najpre je laktom u glavu udario napadača domaćih, a potom i vukao za dres u narednom napadu.

Republika

Foto: Starsport

 

Nije oprostio Šerif ovakav potez gostujućem igraču, pa je već u sledećoj akciji Zvezde, na isteku 50. minuta ponovo bio precizan. Hvang je našao Ivanića na krilu, a Endiaje klizajući ugurao loptu u mrežu golmana Lekovića za nedostižnih 3:0.

Korejac Hvang upisao je svoje ime na semaforu u 68. minutu, pošto je iskoristio asistenciju Olajinke i na rutinski način pronašao put do cilja - 4:0.

Tačku na trijumf svojim 97. golom u Superligi Srbije, a 108. u karijeri za Crvenu zvezdu, stavio je Aleksandar Katai. Magiko je pomerio loptu levo i plasirao je u "malu mrežu" Legovića, za konačnih - 5:0. Ujedno, ovom "lepoticom", stigao je samo na gol legendarnom Rajku Mitiću i osmom mestu klupske liste strelaca.

Ovom pobedom, Crvena zvezda je pobegla Partizanu na četiri boda, posle novog kiksa Duljajevog tima i remija u Lučanima protiv Mladosti (1:1), do kojeg su crno-beli došli u samom finišu utakmice.

 

Standings provided by Sofascore

 

Branilac titule sada ima 65 bodova, dok je "parni valjak" na 61 poenu, što je ogroman plus za četu Vladana Milojevića pred start plej-ofa, u kojem će imati prednost domaćeg terena u poslednjem trećem, preciznije 173. Večitom derbiju, ove sezone. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading