IZVUČENI ČETVRTFINALNI PAROVI LIGE KONFERENCIJE! Istanbul i Solun će GORETI!

Autor:

Sport

15.03.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuju nas uzbudljivi dvomeči .

IZVUČENI ČETVRTFINALNI PAROVI LIGE KONFERENCIJE! Istanbul i Solun će GORETI!

Foto: UEFA

Danas je u Nionu održan poslednji ovosezonski žreb Lige konferencije, i sada su nam poznati parovi četvrtfinala trećeg po snazi evropskog takmičenja u fudbalu. Ovo su mečevi koji će odlučiti učesnike polufinala:

Parovi četvrtfinala Lige konferencije

Klub Briž - PAOK

Olimpijakos - Fenerbahče
Aston Vila - Lil
Plzenj - Fiorentina

 

 

Grci ove sezone ozbiljno napadaju evropski trofej. O tome svedoči činjenica da se i PAOK i Olimpijakos nalaze u borbi za polufinale. Crno-beli iz Soluna odmeriće snage sa Brižom. Belgijanci su prošle sezone bili apsolutni hit u Ligi šampiona, ali su posle izgubili titulu i našli se u trećerazrednom UEFA takmičenju, koje im je, mora se priznati, mnogo više po meri. 

Što je Olija tiče, njih očekuje paklen posao. Igraće sa Fenerbahčeom, a znajući koliko su pristalice oba kluba navijački aktivna, te večito zategnutu političku situaciju između Turske i Grčke, možemo očekivati vatren dvomeč. 

Ipak, derbi po snazi biće između Aston Vile i Lila. Nekako je tradicija ovog takmičenja, namenjenim slabije rangiranim nacionalnim šampionatima, da klubovi iz "Liga petica" budu osvajači. Emerijevi izabranici su glavni favoriti, ali ništa ne može da nas iznenadi u kup turnirima. 

Poslednji susret je između Plzenja i Fiorentine, a deluje da je italijanski kandidat, inače prošlogodišnji finalista, dobio najlakši zadatak. 

Lil ili Aston Vila igraće sa boljim iz duela Olimpijakosa i Fenerbahčea, dok će Klub Briž ili PAOK igrati u polufinalu pobednika dvomeča Viktorije Plzenj i Fiorentine.

Četvrtfinalni mečevi igraće se 11. i 18. aprila, dok su polufinala zakazana za 2. i 9. maj. Finale je na programu 29. maja na stadionu Aja Sofija u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading