MITAR I SERGEJ U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA! Al Hilal na pogon Srba ušao u GINISOVU KNJIGU REKORDA! (VIDEO)

Autor: M. M.

Sport

12.03.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši reprezentativci asistirali za golove.

MITAR I SERGEJ U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA! Al Hilal na pogon Srba ušao u GINISOVU KNJIGU REKORDA! (VIDEO)

Foto: Al Hilal

Aleksandar Mitrović

Srpski fudbaleri, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, ostvarili su zapažen uspeh sa svojim timom Al Hilalom, pobedivši Al Itihad sa 2:0 u gostima i obezbedivši plasman u polufinale azijske Lige šampiona. Ovaj rezultat je samo potvrda dominacije Al Hilala, s obzirom da su i prvu utakmicu dobili istim rezultatom, čime su sa ukupnih 4:0 prošli dalje.

Jasir Al Šahrani postigao je prvi gol na utakmici u 61. minutu, zahvaljujući asistenciji Sergeja Milinković-Savića, dok je drugi gol postigao Malkom u 95. minutu, nakon asistencije Aleksandra Mitrovića. Ovaj uspeh dodatno je istakao kvalitet i doprinos srpskih fudbalera u timu Al Hilala. Ujedno, ekipa je ušla u Ginisovu knjigu rekorda! Računajući sva zvanična takmičenja, Al Hilalu je ovo bila 28. uzastopna pobeda. Do sada je svetski rekord držao TNS iz Velsa koji je u tamošnjem šampionatu vezao 27 trijumfa.

 

 


Nakon ovog trijumfa, Al Hilal će se suočiti sa ekipom Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u polufinalu azijske Lige šampiona. Očekuje se da će ovaj susret biti izuzetno zanimljiv, s obzirom na visok nivo takmičenja i želju oba tima da se domognu finala.

 

 

 

 


Ovaj uspeh srpskih fudbalera u azijskoj Ligi šampiona predstavlja značajan doprinos njihovim karijerama, ali i afirmaciju srpskog fudbala u globalnim okvirima. Svojom igrom i rezultatima, Mitrović i Milinković-Savić ostavljaju dubok trag u svetu fudbala pošto nakon Evrope beleže odlične rezultate u Aziji.

 

Podsetimo, oni su na spisku selektora Srbije Piksija za predstojeće prijateljske mečeve sa Rusijom i Kiprom.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading