ŠUT-KARTA ZA HOMOFOBE! Selektor odstranio TROJICU FUDBALERA! SKANDAL potresa Austriju!

Autor: M. M.

Sport

12.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ralf Rangnik bez milosti.

ŠUT-KARTA ZA HOMOFOBE! Selektor odstranio TROJICU FUDBALERA! SKANDAL potresa Austriju!

Foto: Tanjug/AP

Ralf Rangnik

Selektor Austrije, Ralf Rangnik, doneo je odluku koja je potresla svetski fudbal - tri igrača su odstranjeni iz tima zbog skandiranja homofobnih poruka. Marko Graul, Gvido Burgštaler i Niklas Hedl, fudbaleri Rapida iz Beča, nisu na spisku za predstojeće prijateljske utakmice, nakon što su snimljeni kako skandiraju homofobne poruke nakon derbija sa Austrijom Beč.

Rangnik je javno istakao da neće tolerisati ovakvo ponašanje u timu koji vodi, te da je odluka o njihovom isključenju bila jasna i nedvosmislena. Istakao je da su vrednosti koje promovišu kao reprezentacija potpuno suprotne onome što su igrači demonstrirali, te da je to bio ključni faktor u njegovoj odluci.

Iako su isključeni iz tima za predstojeće prijateljske utakmice, Rangnik je naglasio da ovo isključenje nije trajno, te da postoji mogućnost da budu pozvani za Evropsko prvenstvo. Ova otvorena mogućnost ostavlja prostor za razmišljanje o njihovoj budućnosti u nacionalnom timu.

Ova odluka selektora Austrije izazvala je različite reakcije u javnosti i fudbalskoj zajednici. Dok su neki podržali odluku kao jasan signal da se homofobija ne toleriše, drugi su izrazili mišljenje da bi trebalo pružiti igračima drugu šansu i voditi ih kroz edukaciju o važnosti poštovanja različitosti.

Ovaj događaj postavlja pitanje o toleranciji i poštovanju u sportu, naglašavajući važnost odgovornog ponašanja igrača i njihovog uticaja na društvo. Rangnikova odluka šalje snažnu poruku o nultoj toleranciji prema homofobiji, istovremeno otvarajući dijalog o odgovornosti sportista za svoje postupke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading