Zalažemo se za zeleniju budućnost!

Autor:

Vesti

12.03.2024

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ziđin Majning organizovao je danas prvu ovogodišnju volontersku akciju sadnje drveća.

Zalažemo se za zeleniju budućnost!

Foto: Ziđin Majning

U cilju izgradnje zelenog rudnika i posticanja ekološkog održivog rasta i razvoja, Sektor za ekologiju i zaštitu životne sredine kompanije Srbija Ziđin Majning organizovao je danas prvu ovogodišnju volontersku akciju sadnje drveća. U volonterskoj akciji u borskom zelenom rudniku Čukaru Peki je učestvovalo 50 zaposlenih, koji su zasadili 300 sadnica gorskog javora.

Foto: Ziđin Majning

Milan Ćosić, supervizor u Sektoru ekologije

- Od početka rada pokazujemo veliku ekološku osvešćenost, našu odgovornost i brigu prema prirodi i ističemo našu duboku posvećenost očuvanju životne sredine. Veoma smo ponosni što i naši zaposleni prepoznaju značaj naših inicijativa i što sopstvenim primerom pokazuju da svako od nas može da bude nosilac pozitivnih promena, jer svi verujemo u isti cilj - građenje zelenije i održivije budućnosti. Na ovaj način podstičemo pojedince i kompanije da svojim aktivnostima doprinesu zaštiti životne sredine i svi zajedno utičemo na podizanje svesti o biološkom značaju drveća i ukazujemo na važnost očuvanja prirode - istakao je master inženjer šumarstva Milan Ćosić, supervizor u Sektor za ekologiju. 

Foto: Ziđin Majning

Volonterska akcija sadnje drveća

Ovo je prva u nizu brojnih aktivnosti koje će biti organizovane u toku godine.

- Na 5 ha rudnika Čukaru Peki, do sada je zasađeno više od 31 hiljade sadnica, pretežno domaćih vrsta koje uspevaju na ovom području; poput bora, hrasta, jasena, javora, lipe, ali i specifičnih alohtonih vrsta poput magnolije i katalpe. Ove godine je planirano pošumljavanje dodatnih 20 ha zemljišta sa sadnjom od 55.000 do 60.000 novih sadnica. Radujemo se budućim prilikama, da i dalje doprinosimo očuvanju našeg zelenog rudnika i naše planete - naglasio je Ćosić.

U narednih nekoliko meseci kompanija će shodno usvojenom kalendaru ekoloških datuma, novim aktivnostima obeležiti i Svetski dan šuma, Dan planete zemlje, Svetski dan zaštite životne sredine i mnoge druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading