EVO GDE MOŽETE PRATITI MEČEVE LIGE ŠAMPIONA! Napoli se SVETI BARSI! Arsenal "vadi kestenje iz vatre" na EMIRATIMA!

Autor:

Sport

12.03.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuju nas revanš utakmice osmine finala najjačeg evropskog takmičenja.

EVO GDE MOŽETE PRATITI MEČEVE LIGE ŠAMPIONA! Napoli se SVETI BARSI! Arsenal "vadi kestenje iz vatre" na EMIRATIMA!

Foto: Tanjug/AP

Pred nama je još jedan fudbalski utorak u kome će od 21.00 čas odmeriti snage Barselona i Napoli u Španiji, odnosno Arsenal i Porto na Emiratima. Ishodi ovih utakmica odlučiće koja ekipa prolazi u četvrtfinale Lige šampiona, a koja završava bajku evropskog proleća. 

Prvi susret "blaugrane" i Napolitanca privlači dosta pažnje, ne samo zbog renomea klubova, već i zbog izvesnog rivalstva, nastalog među ovim ekipama kroz godine. Prvi okršak se završio rezultatom 1:1, a to je ono što još više podgrava strasti pred večerašnji duel. 

Foto: Tanjug

Susret Barselone i Napolija 

Isti slučaj je bio i pre dve godine, kada su Ćavijevi izabranici izašli na megdan furioznom Napoliju u jeku borbe za Skudeto. Tada se prvi meč takođe završio 1:1, a onda je Barselona usred Italije deklasirala Spaletijeve fudablere rezultatom 4:2. 

Sada je mnogo drugačija situacija, ekipe su prilično ujednačene, a prednost za Barsu mogla bi da bude nagla promena trenera na klupi Napolija, to jest zamena Spaletija i Frančeska Kalcone. O tome je govorio i Ćavi u izjavi pred meč. 

- Mislim da su šanse 50/50. Ostaviću vama da pogađate favorita, mi to moramo da zaslužimo na terenu. Sa njihovom promenom trenera, ne možemo znati šta meč može da nam donese - rekao je legendarni igrač Katalonaca. 

Foto: Tanjug/AP

Ćavi Hernandez

Drugi meč, koji privlači značajno manje pažnje, takođe može biti interesantan kada se pogleda prva utakmica. Tada su Portugalci uspeli da sačuvaju čitav plen na Dragau minimalnim trijumfom, i sada su im vrata četvrtfinala odškrinuta. 

Ipak, malo ko veruje da bi izabranici Serđa Konsijensaa mogli da iznenade moćne "topdžije", trenutno prvoplasirane u Premijer ligi. Naravno, čuda se dešavaju, a Mikel Arteta, stručnjak Arsenala, toga je i svestan, te je osetio potrebu da pozove navijače na stadion, kako bi ekipi koja nije došla do četvrtfinala Lige šampiona 14 godina, dali neophodni elan za preokret. 

- Ovaj stadion će imati energiju, nikada viđenu u vašim životima, zato što nismo uspeli ovo 14 godina. Dođite sa energijom i strašću, budite bučni, i nešto prelepo će se desti - dovršio je Španac. 

Foto: Tanjug/AP

Mikel Arteta

Meč Napolija i Barselone možete pratiti na Areni Sport Premium 1, a Arsenala i Porta na Areni Sport Premium 2.  

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading