RADOVI U DEČANSKOJ ULICI PRODUŽENI ZA JOŠ DVA DANA! Na ovoj trasi DANIMA KOLAPS ZBOG GUŽVE, a evo kada će KONAČNO biti puštena u saobraćaj! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.03.2024

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za završetak radova u delu Dečanske ulice, od Nušićeve do Trga Nikole Pašića, produžen je do četvrtka uveče, saopšteno je iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije".

RADOVI U DEČANSKOJ ULICI PRODUŽENI ZA JOŠ DVA DANA! Na ovoj trasi DANIMA KOLAPS ZBOG GUŽVE, a evo kada će KONAČNO biti puštena u saobraćaj! (FOTO)

Foto: ST/Tamara Pavišić

Radovi na Trgu Nikole Pašića  kao i na delu Dečanske ulice koja je odmah pored izazvali su povećanje gužve u centru Beograda. 

DEČANSKA ULICA

Naime, u toku su i radovi na sanaciji kvara na uličnoj kanalizacionoj mreži, a pored ovih radova ekipe JKP "Beogradske elektrane" istovremeno izvode radove na toplovodu, kako bi bilo izbegnuto ponovno zatvaranje i raskopavanje Dečanske ulice.

Kako su istakli iz ovog gradskog preduzeća, svi radovi na kanalizacionoj mreži i toplovodu biće završeni u četvrtak uveče, kada će kolovoz biti vraćen u prvobitno stanje betoniranjem i asfaltiranjem.

SAOBRAĆAJ I RASTEREĆENJE SAOBRAĆAJA OD PETKA

U petak će biti pušten u saobraćaj deo Dečanske ulice, od Nušićeve do Trga Nikole Pašića.

Iz ovog preduzeća uputili su izvinjenje zbog produženja roka i apelovali na dodatno strpljenje i razumevanje.

- Odgovornim i zajedničkim pristupom izvođenju radova obezbeđuje se da vitalna gradska infrastruktura u zoni Trga Nikole Pašića i u narednom periodu bude funkcionalna i pouzdana za korišćenje - navedeno je u saopštenju.

REKONSTRUKCIJA TRGA NIKOLE PAŠIĆA

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, zvanično je počela 26. februara, a  rok završetka biće sedam meseci. To znači da bi početkom oktobra prestonica trebalo da dobije preuređen javni prostor u centru grada, za čije uređenje je Sekretarijat za investicije izdvojio čak 701 milion dinara sa PDV.

Zbog iskopina, kao i zatvaranja pojedinih delova ulice na trgu, u gradu, odnosno u centru grada nastao je opšti kolaps.

Podsetimo, jutros, a i juče je kolona vozila bila sve do Pravnog fakulteta, upravo zbog zatvaranja pojedinih prevoznih trasa.

Prema rečima gradskog sekretara za investicije Luke Petrovića, ovaj projekat je deo šire inicijative Grada za unapređenje urbanog jezgra i infrastrukture, usklađen je sa savremenim potrebama građana, ali i urbanističkim vizijama razvoja Beograda.

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića obuhvata kompletno osavremenjivanje trga, uvođenje naprednih tehnoloških rešenja i poboljšanje kvaliteta života u samom centru grada, saopšteno je tada iz Grada Beograda.

Republika

Foto: youtube.com/SNS Beograd

Luka Petrović

- Planirani radovi uključuju rekonstrukciju hidrotehničkih i elektroenergetskih instalacija, modernizaciju javne rasvete sa LED tehnologijom, postavljanje novog urbanog mobilijara, kao i izgradnju nove fontane od kamena. Projekat takođe stavlja naglasak na ekološku održivost, sa ciljem povećanja zelenih površina i poboljšanja urbanog pejzaža – istakao je Luka Petrović.

On je dodao da ukupna površina koja podleže rekonstrukciji iznosi 8.156,27 kvadratnih metara, od čega je značajan deo predviđen za pešačke zone, što potvrđuje opredeljenost Grada Beograda ka stvaranju pristupačnijeg i prijatnijeg okruženja za sve građane i posetioce.

- Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića predstavlja strateški potez koji Beograd postavlja na mapu svetskih metropola spremnih za izazove budućnosti. U godini kada budemo domaćini najvećeg projekta u našoj zemlji - "Ekspo 2027", ovaj trg će simbolizovati mesto susreta tradicije i inovacija, prikazujući posetiocima iz celog sveta kako Beograd uspešno spaja svoju bogatu istoriju sa vizijom napretka - naveo je on.

Takpđe, iz Sekretarijata za investicije Grada Beograda pozivaju sve građane na strpljenje i razumevanje tokom trajanja radova, jer će rezultati ove temeljne rekonstrukcije doprineti lepšem, funkcionalnijem i zelenijem centru grada, u skladu sa najvišim standardima urbanog dizajna i održivog razvoja.

https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=Mm5PLDZwbGwsMA==

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading