POTRESI U SVETU FUDBALA! Osvajač SVETSKOG PRVENSTVA dobio DVOGODIŠNJU SUSPENZIJU zbog dopinga! Legenda Argentine se OBRUKALA!

Autor:

Sport

08.03.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukaljana je jedna velika karijera.

POTRESI U SVETU FUDBALA! Osvajač SVETSKOG PRVENSTVA dobio DVOGODIŠNJU SUSPENZIJU zbog dopinga! Legenda Argentine se OBRUKALA!

Foto: x.com

Fudbalski svet je potresen vestima da će osvajač Svetskog prvenstva Papu Gomez služiti dvogodišnju suspenziju zbog dopinga, nakon što mu je odbijena žalba.

Ovaj 36-godišnji vezista je kažnjen prošlog oktobra nakon što je testiran pozitivno u novembru 2022, samo nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva. Gomez je negirao krivicu tvrdeći da je slučajno konzumirao zabranjenu supstancu.

Argentinac je sugerisao da je uzeo sirup za kašalj svog deteta – koji je sadržao zabranjenu terbutalinu - nakon što mu ga je dala supruga. Terbutalin se obično koristi za lečenje i prevenciju zviždanja, nedostatka daha i stezanja grudi izazvanih astmom i hroničnim bronhitisom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Papu Gomez

Gomez tvrdi da ova supstanca nije ilegalna za sportiste i insistira da nikada nije "oslanjao na zabranjenu praksu."

Nakon što mu je izrečena suspenzija, Gomez nije igrao, a poslednji put je nastupio u oktobru. On se pridružio Monzi tek krajem septembra i od tada je odigrao samo dva meča za klub. Pre toga, bivša zvezda Atalante je odigrala dva meča za Argentinu tokom osvajanja Svetskog prvenstva 2022. U šoku porazu od Saudijske Arabije rezultatom 2-1, Gomez je započeo utakmicu pre nego što ga je zamenio Enco Fernandez posle 59 minuta. Takođe, Gomez je igrao i u pobedi Argentine rezultatom 2-1 protiv Australije u nokaut fazi turnira.

Ovaj slučaj baca senku na karijeru uspešnog fudbalera i uzrokuje polemike u fudbalskoj javnosti. Dok se Gomez bori za svoju reputaciju, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading