DULJAJ VIŠE NE MORA DA BRINE! Partizan dolazi na Marakanu sa STRANCEM manje!

Autor:

Sport

06.03.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stekao je epitet "domaćeg" igrača.

DULJAJ VIŠE NE MORA DA BRINE! Partizan dolazi na Marakanu sa STRANCEM manje!

Foto: Starsport

Norveški fudbaler Gajas Zahid više neće biti tretiran kao strani igrač u redovima Partizana!

Nakon što je klub zatražio ekspertizu nadležnih institucija, kako prenosi "Telegraf", dobio je potvrdu da Zahid ima ista prava kao i fudbaleri iz zemalja članica Evropske unije. Ova odluka će značajno uticati na sastav tima i taktiku trenera Igora Duljaja.

Pitanje statusa Gajasa Zahida proizašlo je iz činjenice da Norveška nije članica Evropske unije, ali ima potpisan Sporazum o Evropskom ekonomskom prostoru (EEP) i sledi zakone Unije.

Republika

Foto: Starsport

Gajas Zahid

Kako je Zahid rođen u ovoj skandinavskoj državi i ima pasoš Norveške, postojala je nejasnoća u vezi sa njegovim statusom u Partizanu. Zbog toga je klub zatražio tumačenje od nadležnih institucija, kako bi se izbegli eventualni problemi u budućnosti.

Nadležne državne i fudbalske institucije su danas potvrdile da se Gajas Zahid sada vodi kao domaći fudbaler, slično kao u Italiji, gde se igrači iz Norveške takođe tretiraju kao igrači iz EU. Partizan je insistirao da ova odluka bude zvanično potvrđena, a "pismo" je stiglo iz Fudbalskog saveza Srbije, uredno pečatirano i overeno potpisom generalnog sekretara Jovana Šurbatovića.

Ova promena će značajno olakšati treneru Partizana, Igoru Duljaju, uoči subotnjeg 172. Večitog derbija na Marakani protiv Crvene zvezde, imajući u vidu da je broj internacionalnih igrača ograničen na četvoricu na terenu u Superligi Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading