VEČITI LJUBIMAC GROBARA OTKRIO! Nikada nisam imao PROBLEM sa navijačima Zvezde! Evo ko će REŠITI DERBI!

Autor:

Sport

06.03.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag Lamin Dijara u Humskoj.

VEČITI LJUBIMAC GROBARA OTKRIO! Nikada nisam imao PROBLEM sa navijačima Zvezde! Evo ko će REŠITI DERBI!

Foto: Starsport

Na svaki pomen Lamina Dijare, po mnogima, najuspešnijeg stranca koji je ikada igrao u Partizanu, svakom grobaru "zaigra srce".

Senegalac je u klub iz Humske ušao na "mala vrata", a "parni valjak" napustio kao istorijska ličnost lidera Superlige Srbije.

Partizan je tada za njegovo angažovanje izdvojio skromnih 60.000 evra, a opet, navijačima crno-belih zaigra srce kad se sa razglasa čuje: „broj 26 -  Lamin Dijara!”.

Republika

Foto: Starsport

 

Ni posle gotovo 12 godina od njegovog odlaska iz Beograda, čuveni „Mamba Di” ne zaboravlja klub u kome se afirmisao, pa je nikad više ubeđen da se titula ove godine vraća u Humsku.

- Partizan ima bolje strance od Zvezde i nadam se da će se to pokazati u subotu. Oni su prevaga, svesni su da mogu da igraju protiv crveno-belih, pobedili su u prvom delu prvenstva. Zvezdinoj dominaciji dolazi kraj! Nadam se da će crno-beli ponovo slaviti i tako se približiti osvajanju titule - rekao je Dijara za "Žurnal".

Foto: Starsport

Lamin Dijara

Ubojiti golgeter je prvi derbi odigrao 29. septembra 2007. godine, u kojem nije bilo pobednika (2:2). Tada je Lamin upisao dve asistencije, dok su strelci bili Almami Moreira i Stevan Jovetić.

- Super iskustvo! Derbi mečevi su uvek specifični. Kad sam dolazio u Srbiju, uvek su mi pričali o okršajima sa Crvenom zvezdom i šta oni znače. Bili smo spremni da damo sve od sebe. Sa moje strane je uvek bilo tako, nisam se štedeo. Uvek sam za tu utakmicu bio maksimalno motivisan, hteo sam da se dokažem i uvek postignem gol. U Turskoj imate rivalstvo između Fenerbahčea i Galatasaraja, ali meč Partizan - Crvena zvezda je nešto drugačije. Fenomenalno, večiti derbi je jedan od najvećih u Evropi, za mene je najbolji… verujte mi, na mnogo je višem nivou nego Fener i Galata, što se atmosfere tiče i ostalog - prisetio se legendarni napadač crno-belih.

Otkriva da nikad nije imao problema s delijama i navijačima Zvezde:

- Nikad nisam imao nikakav problem ni sa navijačima Zvezde, niti sa bilo kojim čovekom iz Srbije. Svaki put kada imam vremena dođem u Beograd i posetim stadion u Humskoj.

Zna doživotni ljubimac grobara i ko će rešiti naredni 172. Večiti derbi na Marakani:

- Ovaj momak iz Brazila - Mateus Saldanja. Verujem da će on rešiti predstojeći večiti derbi, kao što je to bio slučaj na prethodnom - samouveren je Lamin Dijara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading