STANKOVIĆ NIKAD ISKRENIJI O ZVEZDI! Ležao sam sa TEMPERATUROM 40! Dva dana nisam USTAO iz kreveta zbog OVOGA!

Autor:

Sport

06.03.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener crveno-belih govorio o mnogim zanimljivim temama.

STANKOVIĆ NIKAD ISKRENIJI O ZVEZDI! Ležao sam sa TEMPERATUROM 40! Dva dana nisam USTAO iz kreveta zbog OVOGA!

Foto: printscreen/TV Arena Sport

Dejan Stanković, nekada proslavljeni fudbaler i trener Crvene zvezde, danas šef struke mađarskog Ferencvaroša, nedavno je bio gost u podkastu (Ne)uspjeh prvaka sa Mirzom Džombom.

Tom prilikom otkrio je koliko mu znači njegov bivši klub, sa posebnom emocijom govoreći o periodu kada nije uspeo da obezbedi plasman u Ligu šampiona. Legendarni kapiten "orlova" prisetio se teških momenata kada su se Zvezdi isprečili Omonija, Šerif i Makabi, napominjujući da je to bio emotivni slom za njega.

- Stižu dve duple krune, šesnaestina i osmina finala Lige Evrope, što je po meni fenomenalan rezultat, upravo ti bodovi otvaraju vrata Lige šampiona da se uđe direktno. Nisam uspeo da uđem iz tri puta, prvi na penale, drugi su odlučili detalji, da li je crveni ili ne, promašene šanse, glupo primljeni golovi... Na kraju i autogol u 93. minutu umesto da se ide u produžetke – prisetio se Stanković u podkastu (Ne)uspeh prvaka sa Mirzom Džombom.

Usledilo je objašnjenje do najsitnijih detalja.

- Jednostavno, zameniš i doživiš emotivni slom. Ja sam prvo navijač Zvezde, pa dete Zvezde, kapiten Zvezde, sve Zvezde... Doživeo sam emotivni slom, nisam mogao da se popnem u tunel, baš tu staje moj rad u Zvezdi. Neko kaže "Pobegao si", samo me interesuje od čega? Iz mom grada, svoje Zvezde? Ljudi, slomi te... Nisam mogao da se popnem, dva dana sam ležao sa temperaturom 40, nisam mogao da ustanem iz kreveta.

Proslavljeni as je istakao koliko mu znači klub.

- Navikli smo da u Zvezdi pravimo čuda koja nisu realna. Bili smo blizu, tri titule, iako je jedna od Milojevića jer mi je ostavio 11 bodova. Niko meni ne treba da objašnjava šta je i kolika je Crvena zvezda. Vladimir Cvetković imao je lepu rečenicu "Zvezda je onolika koliko si o njoj maštao pre nego si došao u nju. E, tolika je Zvezda". Tako da meni niko nije morao da objašnjava šta je Zvezda, koliki je klub, od malena sam naučen i instruisan šta je. Bio mi je to prvi trenerski posao.

Deki napominje da je Zvezda bila blizu ostvarenja cilja "triple krune", ali je istakao da ga niko ne treba da uči kolika je veličina kluba s Marakane. 

- Da li je realan ili nije, to je pitanje... Navikli smo da nekad napravimo nerealne stvari. Je li bilo realno da Zvezda bude šampion Evrope? Da i ne... Kada pričamo o Mihi, Jugi, Biniću, Pančevu, Biniću i svim legendama, mi bismo se složili da mogu, ali bilo je tu jakih ekipa – istakao je Stanković.

Pored toga, istakao je da se slaže da su te legende mogle da osvoje šampionat Evrope, ali da je bilo jakih protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading