NAVIJAČI U LIGI ŠAMPIONA NIŽU SKANDALE: "Lacijali" se okupili na mestu gde je HITLER stvarao, pa ZAPEVALI!

Autor:

Sport

05.03.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista neprimereni potezi.

NAVIJAČI U LIGI ŠAMPIONA NIŽU SKANDALE: "Lacijali" se okupili na mestu gde je HITLER stvarao, pa ZAPEVALI!

Foto: Twitter/gorch667

Sramota pred meč Lige šampiona u Minhenu

Atmosfera u Minhenu pred revanš meč osmine finala Lige šampiona između Bajerna iz Minhena i Lacija nije bila onakva kakvu bi mnogi očekivali. Veliki broj navijača iz Rima doputovao je u Bavarsku da podrži svoj klub na Alijanc Areni, ali su neki od njih izazvali kontroverzu svojim ponašanjem.

Poseta čuvenoj pivnici Hofbroj

Kao i obično, čuvena pivnica Hofbroj, jedno je od glavnih mesta na kojem se okupljaju navijači koji dođu u Minhen. Ova pivnica je poznata i po tome da je ovde Adolf Hitler držao zapaljive govore pre stvaranja nacističke Nemačke, a svedočanstva o tome čuvaju se i danas u pivnici. To je očigledno Lacijalima bilo posebno interesantno, jer je poznato da su radikalno i desno orijentisani i da su mnogi od njih fašisti koji se dive Benitu Musoliniju.


Skandalozno pevanje pesme o Musoliniju

Navijači Lacija su iskoristili to što su se našli u ovoj čuvenoj "Hitlerovoj pivnici", te su zapevali pesmu kojom se veliča "Duče" (Musolini). Snimci koji su se pojavili zgrozili su javnost širom Evrope.

Revanš meč na Alijanc Areni

Meč na Alijanc areni na programu je od 21.00, a Lacio je u prvom meču slavio sa 1:0. Navijači su se nadali da će njihova podrška klubu biti od koristi, ali skandal u pivnici je bacio senku na inače uzbudljiv sportski događaj. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading