VEČE U LIGI ŠAMPIONA PROTEKLO U ZNAKU DOMAĆINA: Upamekanovo "pomračenje uma" donelo prednost Laciju, PSŽ LAKO sa Sosijedadom!

Autor:

Sport

14.02.2024

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Lacija savladali su Bajern iz Minhena sa 1:0 u Rimu, dok je PSŽ takođe kao domaćin trijumfovao nad Real Sosijedadom sa 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

VEČE U LIGI ŠAMPIONA PROTEKLO U ZNAKU DOMAĆINA: Upamekanovo "pomračenje uma" donelo prednost Laciju, PSŽ LAKO sa Sosijedadom!

Foto: Tanjug

LACIO - BAJERN                    1:0

'69 Imobile

PSŽ - REAL SOSIJEDAD        2:0

'58 Embape

'70 Barkola

Veče u kom su autsajderi prilično iznenadili favorzivane timove počelo je upravo u tom duhu. Sosijedad je već u prvom minutu ukrao loptu i imao ogromnu priliku sa distance
da povede, te je tako nagovestio da nije došao na "Park prinčeva" da se preda. Ipak, ubrzo se PSŽ malo konsolidovao i zaigrao bolje, pa došao do šanse preko Embapea, ali je to zaustavio Remiro.

 

 

Sosijedad je "grizao" po celom terenu, Mendez i Merina zadavali su velike probleme odbrani "svetaca", Kuba je driblinzima izluđivao odbranu PSŽ-a, ali im
je nedostajao završni pas, pa se na pauzu otišlo bez golova. U drugom poluvremenu Enrike kao da je poslao novu ekipu, pa nije trebalo mnogo domaćima da povedu.

Nakon odlično izvedenog kornera i još boljeg trzaja glavom Markinjosa,
Kilijan Embape je ostao usamljen na drugoj stativi i konačno smestio loptu u gol za prednost PSŽ-a. Samo 12 minuta kasnije domaćin je već uvećao vođstvo. Izvrsno je po krilu prošao Barkola i elegantno proturio loptu pored Remira, te je tada već bilo jasno ko će biti pobednik. "Sveci" su do kraja samo odrađivali posao, pa se može reći da su iskusno izašli na kraj sa gostujućim timom.

 

U isto vreme u Rimu vodila se rovovska bitka na "Olimpiku". Lacio je takođe kao potpuni autsajder ušao u meč, ali daleko od toga da je tako izgledalo na terenu. "Nebesko-plavi"
su vodili potpuno ravnopravnu borbu sa Bavarcima, ali je gostujući tim imao više obećavajućih šansi. Sane je šutirao iz slobodnjaka vrlo opasno, Musijala je promašio ogromnu priliku da sa nekoliko metera dovede goste u prednost, ali nisu nemi bili ni Lacijali.

 

 

Pre svih Luis Alberto zapretio je najozbiljnije Nojeru kada je poslao "raketu" ka njegovom golu, međutim, lopta je završila malo pored okvira, pa se i u Italiji na pauzu otišlo bez pogodaka. Vrlo mirno je proticalo drugo poluvreme u Rimu, kada je nastao apsolutni "haos" pravo ni iz čega. Jedna izuzetno neoprezna reakcija Upamekana potpuno je promenila tok meča i praktično odredila pobednika. Francuz je stao na nogu Isaksena, skrivio penal i potpuno zasluženo dobio crveni karton, a Imobile je sa bele tačke bio siguran protiv Nojera.


Pokušavali su Bavarci da napadnu gol Lacijala do kraja i nadomeste zaostatak, ali nisu mogli mnogo sa igračem manje, pa će tim Mauricija Sarija sa kapitalnom prednošću krenuti put Minhena za tri nedelje.


Revanš mečevi zakazani su za peti mart.

TOK MEČEVA

KRAJ UTAKMICA

95. minut - Gotova su oba meča.

91. minut - Lacio je imao priliku da sve reši, ali nije uspeo Pedro da šutira bolje i savlada Nojera iz izgledne pozicije.

85. minut - Nakon i te kako uzbudljivog perioda, dešavanja sa potpuno utihnula, a monotoniju je razbio Asensio udarcem sa velike udaljenosti, međutim, uspeo je da zaustavi loptu golman tima iz San Sebastijana. Bajern se trudi da napadne Lacio, ali ne može mnogo sa igračem manje.

 

70. minut - Još jedan gol! Pariz vodi sa 2:0! Barkola je izvanredno prošao po levoj strani i elegantno proturio loptu pored Remira za sada već velikih dva gola prednosti.

 

 

69. minut - GOL! 1:0! Ko drugi nego - Ćiro Imobile. Italijan je mirno izveo udarac sa bele tačke, poslao Nojera u jednu, a loptu u drugu stranu i doneo veliku prednost domaćem timu. Bajern ima igrača manje, pa stvari preti da budu još gore po njih.

67. minut - PENAL ZA LACIO! Potpuni haos u Rimu ni iz čega! Upamekano je užasno reagovao i potpuno zasluženo zaradio crveni karton posle neopreznog gaženja kramponima Isaksena, pa će Lacijali imati veliku priliku da dođu do gola.

64. minut - Embape ponovo u ogromnoj šansi. Šutirao je sa veće udaljenosti i uzdrmao prečku gola Sosijedada. Odlično je pre toga reagovao Remiro koji je skrenuo loptu.

 

 

58. minut - GOL! Vodi PSŽ 1:0! Korner je doneo prvi gol na večerašnjim mečevima - Dembele je centrirao, Markinjos skočio i prosledio loptu do usamljenog Embapea na drugoj stativi, a Francuz je sjajno smestio iza leđa Remira. 

50. minut - Moglo je da bude mnogo opasnije po gol Real Sosijedada, da je Embape samo malo bolje zahvatio loptu sa peterca koju mu je poslao Hakimi.

48. minut - Šta je propustio sada Isaksen! Potpuno sam je ostao ispred Nojera, ali se tako zapetljao da je gotovo dodao loptu golmanu Bajerna u noge.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

POLUVREME

45. minut - Gotovo je u Rimu, a u Parizu najveća prilika! Merino je lansirao "raketu" ka golu Donarume i pogodio prečku. Lopta je ipak samo okznula okvir gola i otišla u gol-aut, te se prvo poluvreme oba meča završava bez pogodaka.

40. minut - Stopostotnu priliku za Bajern propustio je Musijala. Mladog napadača je izbacio Gorecka, ali Džamal nije pogodio mrežu sa svega nekoliko metara, već je prebacio loptu preko gola.

36. minut - Dembele je nanizao nekoliko protivničkih fudbalera, pa je morao da ga "ruši" Le Norman i tako zaradi prvi žuti karton večeras.

32. minut - Prelep slobodnjak izveli su igrači Bajern Minhena. Gorecka i Miler kombinovali su, pa potom ostavili loptu za Sanea, a Nemac je poslao loptu malo pored gola domaćih.

25. minut - Hakimi je poslao perfektnu loptu za Dembelea, Francuz je istrčao odličnu kontru, ali pogodio samo spoljni deo mreže. Kasnije je dosuđen ofsajd.

22. minut - Autsajderi za sada dominiraju! Dve izvanredne šanse za Lacio i Real Sosijedad - Luis Alberto je "raspalio" loptu sa velike distance i bio zamalo neprecizan, dok je Andre Silva iz skoka glavom imao priliku još jednom da zatrese mrežu PSŽ-a, međutim, i ta lopta je otišla vrlo malo pored gola.

18. minut - Kakvi potezi Takefusa Kube - Japanac je "promešao" odbranu Pariza odličnim driblinzima i šutirao tik pored stative Donarume. Odlično igra Sosijedad na "Parku prinčeva".

 

 

15. minut - Kakva šansa za Sosijedad! Mendez je centrirao za Merina, ovaj vratio loptu u peterac, ali nije bilo nikoga da zada poslednji udarac. Musijala se takođe našao u šansi, pogodio stativu, međutim, prethodno je dosuđen prekršaj.

11. minut - Lacio i PSŽ uglavnom kontrolišu dešavanja na terenima, ali bez ozbiljnije prilike, nedostaje završni pas obema ekipa.

6. minut - Ogromne šanse za PSŽ i Bajern! Kilijan Embape je istrčao odličnu kontru i šutirao, ali ga je izvrsno zaustavio golman Sosijedada Remiro. U Rimu je Miler spustio loptu perfektno Kejnu, ali je Englez očajno zahvatio i prebacio preko prečke.

1. minut - Odmah velika prilika za Real Sosijedad. Ukrali su loptu i izuzetno su agresivni, pa je šutirao Kubo malo pored gola Donarume.

POČELE SU UTAKMICE

PRE MEČEVA

20:50 - Startne postave izgledaju ovako:

LACIO: Provedel - Marušić, Mario Gila, Romanjoli, Hisaj - Genduzi, Vesino, Luis Alberto (od 81. Kamada) - Isaksen, Imobile, Felipe Anderson.

BAJERN: Nojer - Mazraui, Upamekano, Kim, Gereiro - Kimih, Gorecka - Sane, Miler, Musiala - Kejn.

Kada je u pitanju duel u Parizu, Enrike i Alguasil su se opredelili za ove igrače:

PARI SEN ŽERMEN: Donaruma - Hakimi, Markinjos, Danilo, Lukas Beraldo - Zair-Emeri, Fabijan Ruiz, Vitinja - Dembele, Mbape, Barkola.

REAL SOSIJEDAD: Remiro - Traore, Zubeldia, Le Normand, Galan - Mendez (od 79. Tuirentes), Zubimendi, Merino - Kubo, Andre Silva, Berenečea.

20:45 - Mečevi počinju za 15 minuta.

UVOD:

Bajern će u dvoboju ekipa iz "liga petice" gostovati Laciju, timu kojeg je već isprašio pre tri sezone na istoj stepenici u elitnom takmičenju, a direktan prenos možete pratiti na kanalu Arena sport Premium 1 od 21.00 časova!

Naime, kvota na Nemce je samo 1,70 dok je na Italijane čak 5,10, što se retko viđa kada je u pitanju domaćin na ovakvom nivou takmičenja. Međutim, ako se zna da su Bavarci pre tri sezone slavili u Rimu sa 4:1 i kod kuće sa 2:1 jasno je zašto mnogi očekuju da se istorija ponovi.

Tim pre što se treneru Bajerna Tomasu Tuhelu ozbiljno drma klupa jer im polako ali sigurno izmiče titula u Bundesligi i to zbog Leverpuzena koji ih je za vikend isprašio sa 3:0. Zato će nemački strateg morati da se vadi baš na Olimpiku.

S druge strane, Lacio je proteklog vikenda savladao Kaljari u gostima, ali mu ni to nije puno pomoglo da se pomeri na tabeli na kojoj je trenutno na osmom mestu koje uopšte ne vodi u Evropu na jesen, pa i domaćini moraju da zapnu iz sve snage u nameri da naprave čudo.

 

 

Kada je u pitanju drugi meč večeri, PSŽ je takođe apsolutni favorit protiv Sosijedada, a direktan prenos utakmice je na kanalu Arena sport Premium 3 od 21.00 časova!

Pred "svecima" je još jedna godina u kojoj će pokušati da se domognu "ušatog pehara", s tom razlikom da ove godine imaju po mnogima slabiji tim u odnosu na sve prethodne sezone.

Prethodne dve sezone francuska ekipa je ispadala baš u osmini finala, pa sada navijači veruju da bi španska ekipa mogla biti rival po meri da se ode korak dalje.

Međutim, i Sosijedad ima svoju računicu i želi da povratak posle jedne decenije u Ligu šampiona obeleži najvećim uspehom u svojoj istoriji i da ode korak dalje nego pre 20 godina, kada ih je Lion zaustavio u osmini finala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading